Samsung Galaxy Note november 8-tól

By  | 

A Samsung ma délután idehaza is bemutatta a Galaxy Note-ot, a világ legnagyobb Super AMOLED kijelzővel érkező okostelefonját, amellyel a gyártó új kategóriát kíván teremteni. A táblagépek nagyobb méretű képernyőjét az okostelefonok hordozhatóságával egyesítő eszköz hivatalosan 2011. november 8-tól lesz kapható itthon a Telenor kínálatában.

Mekkora is az akkora? A Samsung Galaxy Note méretei: 147 x 83 x 9,65 mm, 178 g. Ez egy 5,3 coll képátlójú, 1280×800 pixel felbontású AMOLED kijelzőt jelent. De hogyan is kell ezt elképzelni, nagyobb mobilokkal, kisebb tabletekkel vagy egy notebook felobontásával összehasonlítva? Nézzük a tornanasort végén a Note-tal:

Méretét és súlyát tekintve, kb. 15 cm-es hosszával leginkább az új 6”-os Kindle-lel van egy csoportban. Az iPhone 4S-nél kb. 40%-kal nagyobb, míg az iPad2 a vastagságát leszámítva 50%-kal nagyobb a Note-nál. 1280×800-as felbontása egy teljes értékű notebook kijelzőjének felel meg, mindez 5,3”-os képátlóba sűrítve tiszteletet parancsonló 285 ppi (pixel per inch) pixelsűrűséget jelent. Az iPad2 esetében ez a szám 132ppi, míg az iPhone 4S esetében 326 ppi.

A mobilokhoz mérten hatalmas kijelzővel érkező készülék egy speckó stylusszal, az úgynevezett S Pen-nel érkezik, amely jegyzetelés mellett akár rajzolásra, sőt grafikai munkákra is használható. A tollalapú beviteli technológia az érintésvezérléssel kombinálva egyedülálló felhasználói élményt nyújt. A júzerek a pontosabb irányítás előnyeit például a képek és videók szerkesztésénél is megtapasztalhatják, ezen kívül a Samsung mobilkommunikációs szolgáltatásából, a ChatON-ból kézírásos jegyzeteket vagy rajzokat is küldhetnek vele.

A nagyméretű képernyőn a prezentációk, weboldalak, hírcsatornák és az e-könyvek különösebb görgetés és nagyítás nélkül is kényelmesen olvashatók, az alkalmazások pedig akár osztott képernyős üzemmódban is használhatók. A képernyő betekintési szöge 180 fok, így oldalról nézve is teljesen korrekt képet ad, ami különösen videók megtekintésekor hasznos vagy ha többen ülünk körülötte.

A készülék része az S Planner, egy professzionális napirendtervező eszköz is, amely kihasználja a hatalmas kijelzőt. Az egyszerűen kezelhető alkalmazással a felhasználók megtervezhetik napjukat, kitűzhetik az elvégzendő feladatokat, így könnyebben megszervezhetik életüket. A GALAXY Note-tal érkezik az S Memo multimédiás alkalmazás is, amelyet a felhasználó által létrehozott tartalmak rögzítésére terveztek. Képek, hangfelvételek, gépelt és kézírásos jegyzetek, valamint rajzok egyaránt készíthetők vele. Az így készült emlékeztetők pedig szabadon szerkeszthetők, illetve megoszthatók másokkal. Az eszközzel egyszerűen, egy lépésben készíthető képernyőmentés, amit ráadásul lementés vagy megosztás előtt az S Pen segítségével jegyzetekkel is el lehet látni.

Az 1,4GHz-es kétmagos processzor a gyors és akadozásmentes felhasználói kezelőfelületről gondoskodik, míg az internetelérés sebessége a HSPA+ és LTE-hálózatokkal kompatibilis egységnek köszönhető.

A Samsung a GALAXY Note nagyvállalati képességeit a Juniper Networks-szel együttműködésben fejlesztette ki. A szükséges előírásoknak és követelményeknek megfelelő Juniper Junos Pulse SSL VPN szolgáltatása biztonságos távoli elérést garantál a vállalati hálózatokhoz, így központi irányítás védelmezheti az ott található adatokat, illetve nyújthat technikai támogatást az egyes eszközök esetében.

A Galaxy Note november 8-tól kapható a  Telenornál.

Videó + Specifikáció a tovább után!

Hálózat HSPA+ 21, 1/5, 76Mbps 850/900/1900/2100
EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
Processzor Kétmagos 1.4 GHz
Kijelző 5.29” 1280×800 HD SuperAMOLED
Operációs Rendszer Android Gingerbread
Kamera Hátlapi: 8 MP Flash-sel
Videó Kodek : MPEG4/H.263/H.264/WMV/RV/DivX/Xvid
(1080p FullHD videó 30fps)
Audió Kodek : MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA/RA
FM Rádió RDS-szel
Egyéb szolgáltatások SNS – Social Network Service közösségi szolgáltatás
Social Hub – egyesített üzenetkezelés (SMS, e-mail, IM, SNS)
Google alkalmazások
Android Ecosystem
Kapcsolódási lehetőségek Bluetooth® v 3.0 +HS
Wi-Fi a/b/g/n (2.4 MHz/5 GHz)
Hi-Speed USB 2.0
Érzékelők Közelségérzékelő, Gyorsulásmérő (Geomágneses), Fénymérő, Giroszkóp, Nyomásérzékelő
Memória 16 GB (micro SD kártyával 32 GB-ig bővíthető)
Méret és tömeg 146,85 x 82,95 x 9,65 mm, 178 g
Akkumulátor 2500 mAh Li-Ion

17 hozzászólás