Bear Grylls túlélőfelszerelés

By  | 

Ki is az a Bear Grylls? Sokan a népszerű televíziós műsorból ismerik, ahol bemutatja, hogyan kell túlélni a vadonban. A brit Bear Grylls sokak példaképe, eredeti neve Edward Michael „Bear” Grylls napjaink Robinson Cruesója és McGywere egy emberbe zárva. Sokáig kereste a legjobb kést önmaga számára, míg végül nem találva azt, a Gerberrel közösen megalkotta a saját nevével fémjelzett sorozatot, amely 10 különböző késből, macsétából, tűzgyújtó és egyéb multifunkciós eszközökből áll.

Bear Grylls három évet szolgált brit hadsereg különleges egységénél a SAS-nél. A katonai szolgálat során, három helyen tört el a gerince egy dél-afrikai ejtőernyős baleset következtében, majd ezek után 23 évesen a legfiatalabb britként megmászta a Mount Everestet, ami után felfigyelt rá a Discovery és a Channel 4 is. Saját műsort kapott, amelyben bemutatja, hogyan élheti túl bárki a vadon és a város legextrémebb körülményeit.

Grylls teknős vért iszik és megeszi a zebrát az oroszlánok elől

 

A legismertebb epizódban, ami közel 3 milliós megtekintésnél jár youtube-on, Bear megmutatja, hogy mire jó egy tevetetem. Melyik részeit tudjuk hasznosítani, együnk-e a pupjából, és megmutatja, hogy kibelezés után hogyan kell hálózsákként használni. Csak erős gyomrúaknak.

Gryllst éppen élve temetik

 

Grylls együtt dolgozott a Gerber fejlesztő csapatával (Fiskars csoport tagja), hogy közösen megalkossák a túléléshez szükséges legjobb eszközöket a megfelelő anyagok kiválasztásától egészen az utolsó csavar beillesztéséig.

Ultimate Knife, avagy a tökéletes kés. Bear Grylls Gerber tőr fogazott pengével, tokkal, tűzgyújtóval. A kés: félig recézett, magas széntartalmú acél, lekerekített pengeforma – kiváló éltartósság, ergonomikus gumimarkolat – komfortos fogás, csúszásgátló markolat, rozsdamentes acél késvég – a markolat töve kalapácsként használható, vészjelző síp – a csuklópánt zsinórjára szerelve. A tok: tűzgyújtó –  egy ferrocerium rúd van a tokba építve, ami óriási szikraesőt biztosít, a penge hátán kiképezett gyújtó hornyon segítségével. Nejlontok – szuperkönnyű, katonai minőségű tok, amely ellenáll a penésznek. Gyémánt felületű élező – a tokban van elhelyezve, hogy a kést menet közben is meg tudjuk élezni. Mini túlélő zsebkönyv Bear legjobb tippjeivel. Spec.: A kés teljes hossza: 254 mm, a penge hossza: 122 mm, a kés súlya (tokkal): 390 g, tok nélkül: 245 g.
A Bear Grylls termékek itthon is megvásolhatóak: Bear Grylls túlélőfelszerelés


Parang, vagyis a macséta, vagy bozótvágó kés, ha úgy jobban tetszik. Szép darab. A hagyományos, dzsungelben használt törzsi macséta modern változata. Élezett penge, ideális a bokrok és fák gallyazására. Robosztus, magas széntartalmú acélpenge, erős, korrózióálló és könnyen élezhető. Spec.:  teljes hossza: 495 mm, a penge hossza: 343 mm, a kés súlya (tokkal): 750 g, tok nélkül: 560 g. A Bear Grylls termékek itthon is megvásolhatóak: Bear Grylls túlélőfelszerelés


Ultimate Multi-Tool. Rambo svájcibicskája, de McGyver is megirigyelné. Amit tud: Hegyes csőrű  fogó, egyenes élű kés, fogazott élű kés, fűrész, Phillips csavarhúzó, kisméretű laposfejű csavarhúzó, közepes méretű laposfejű csavarhúzó, gyűrű, amibe zsinór fűzhető, sörnyitó, konzervnyitó, olló, drótvágó. A Bear Grylls termékek itthon is megvásolhatóak: Bear Grylls túlélőfelszerelés


A sorozat összes darabját maga Bear mutatja be YouTube csatornáján. A leglátványosabb talán az ultimate knife tűzcsiholója vagy hivatalós nevén szikravető. Fotók, videók a tovább után!

7 hozzászólás

 1. Gabi

  2011. június 3. péntek at 06:39

  Az oké, hogy ott van az ár, de honnan lehet ezeket megrendelni?

 2. Attila

  2011. június 3. péntek at 08:10

  Ilyen fogazott pengét a vadonban hogyan élez meg?

 3. Laci

  2011. június 3. péntek at 15:46

  Attila: nem végig fogazott ha egy picit jobban megnéznéd, vagy ha elolvasnád amit írnak róla……

 4. dgfsggsdg

  2011. június 4. szombat at 13:22

  6-od ennyiből is túl lehet élni a vadont :D a többi lóvé elég lehet egy repülőjegyre haza :)

 5. Peti

  2011. június 14. kedd at 13:12

  EGY HAVEROM HOZOTT HAZA KANADÁBÓL OLYAN PIROS NAGYFEJŰ GYUFÁT!

  NÉZEGETTEM A DOBOZÁT, ÉS KIDERÜLT HOGY MAGYARORSZÁGON GYÁRTJÁK, HABÁR ITTHON NEM LEHET KAPNI… PEDIG NAGYON JÓ CUCC, MEGGYULLAD VIZESEN MEG SZÉLBEN IS

 6. jikininki

  2011. július 5. kedd at 14:51

  a multitool egészen pici, szinte gyerek méretű. azt hittem olyasmi mint a victorinox swiss tool-jai

 7. vizzitor

  2012. január 3. kedd at 15:30

  itt lehet megvásárolni, online rendelni:

  http://shop.pto.hu/outdoor/bear-grylls.html