Szövetkezések, árulások és dupla bemattolás a háromszemélyes sakkban

By  | 

Sakkozni szinte mindenki tud legalább alapszinten, de ezt a fajta sakkot még Lékó Péternek és Polgár Juditnak is szoknia kell. Az még csak hagyján, hogy a kétszemélyes játékot átkonvertálták háromszemélyessé, de a frappánsan Three Man Chess nevű variáció még arra az eretnekségre is vetemedett, hogy a szögletes 8×8-as pályát egy huszárvágással koncentrikus körökbe rendezte.

A klasszikus fehér és fekete figurák megmaradtak változatlan felállásban (8 gyalog, 2 bástya, 2 futó, 2 huszár, király és vezér), viszont csatlakozott melléjük a szürke ellenség, helyet követelve magának a palettán. Az első lépések még lehet, hogy viszonylag egyszerűen mennek majd, de a kör közepére érve bonyolódnak meg igazán az események, a káoszban a reptéri kifutókra emlékeztető színes vonalak próbálnak meg rendet vágni, ezek jelölik az egyes bábuk haladási pályáját, de ember legyen a talpán, aki elsőre kiigazodik az egymást keresztező sávokban.

A végcél változatlan, az ellenség bemattolása (bár ezt egyszerre több ellenségnél elérni több mint művészet), azonban érdekes vetületet ad a játéknak, hogy csapatba verődve szövetkezhetünk a harmadik játékos ellen, esetleg a kezdeti összefogás után kemény hátbaszúrást eszközölhetünk gyanútlan barátunk ellen, de akár semlegesen is nézhetjük, hogy ketten kinyírják egymást, míg mi nevető harmadikként alibizünk saját kis térfelünkön.

A hagyományos sakk és a Ki nevet a végén? szokatlan hibridje az Amazon-ról is rendelhető 49 dolláros áron.

Kapcsolódó cucc:

3 hozzászólás