Samsung Galaxy Round – adja az ívet

By  | 

samsung-galaxy-round2

A koreai gyártó kitalálta mire van szüksége a népnek: ez pedig az íves kijelző. A Samsung ma hivatalosan is bejelentette a hetek óta a pletykák célpontjában álló íves kijelzővel szerelt mobilt. A Samsung Galaxy Round, nem is kerek, nem is gömbölyű, ahogy a neve sugallja, hanem inkább íves, de a Curve szót a Blackberry már foglalja, így maradt a kicsit fura Round. A Galaxy Round-ban a gyártó első flexibilis OLED kijelzőjét találjuk meg, a teló azonban egyelőre nem hajtogatható, a többi alkatrész egyelőre fix.

SamsungGalaxyRound

Ami a specifikációt illeti ugyancsak izmosra sikeredett, a hardver kisebb eltérésekkel, de nagyjából megegyezik a Galaxy Note 3 konfigjával. Giga 5,7”-os full HD (386 ppi) kijelző, 2,3 GHz-es négymagos proci, Android 4.3, 3GB RAM, 13MP kamera, eddig azonos. Amiben jobb: 10%kal könnyebb, méretéhez képest, mindössze 154 g, illetve picit vékonyabb: 7,9 mm. Ami viszont nagy kár, hogy 15%-kal gyengébb 2.800 mAh aksit kapott csak. Árcetli: kb. $1.000, azaz 220.000 Ft. Náluk gondolom ennél is több lesz, mire ideér.

Samsung-Galaxy-Round-angles

És hogy mi haszna az íves kijelzőnek? Azon túl, hogy érdekes, újszerű és majszolhatunk róla sósmogyorót egyelőre inkább csak design elem, optikai tuning. Használni sem könnyebb, sőt. Egy 50+ collos TV vagy monitor esetében az íves panorámakijelző valóban hasznos lehet, míg egy mobil esetében egyelőre inkább csak erődemonstráció a gyártó részéről, hogy ilyet is lehet, miénk a világ első íves, flexibilis kijelzős telefonja. Gyakorlati haszna lehet egyébként, hogy a hatalmasra nőtt mobilokból egy íves darab esetleg kényelmesebben illeszkedik a zsebünkbe, farzsebünkbe, vagy a kezünkbe telefonáláskor, illetve az íves kijelző a csuklóra feszített okosóránkban is jól mutathat, hasznos lehet, így elképzelhető, hogy a Galaxy Gear II is már íves kijelzővel érkezik majd.

A Samsung azonban az új designhoz igazodva néhány exfra funkciót belepakolt az új modellbe, hogy az asztalfelületen elbillentve a zenelejátszást vezérelhessük (Bounce UX), vagy hogy megdöntve gyors pillantást vethessünk a pontos időre, nem fogadott hívásokra (Roll Effect), és a fogása várhatóan egy fokkal kényelmesebb lesz, hiszen jobban igazodik a tenyér vonalához.

samsung-galaxy-round

9 hozzászólás