NFC-s okosmosógép az LG-től

By  | 

Velencében rendezi meg az LG az éves InnoFest rendezvényét, ahol új termékeket és technológiákat szokott beharangozni, idén az egyik legizgalmasabb bejelentése a mosógépek közül került ki. Az már nem számít nagy újdonságnak, hogy a háztartási gépeket is kezdik okoskészülékként eladni, távolról irányítható Samsung-mosógépről mi is írtunk korábban, ám a dél-koreai vállalat elérkezettnek látta az időt arra, hogy extraként NFC-konnektivitással ruházza fel a gépeit.

LG_NFC_01

NFC-kompatibilis mobillal összepárosítva számos olyan extra mosási programmal okosítható a gép, amiket előzetesen a telefonra tölthetünk le, mint például hidegvizes mosás vagy kíméletes program a bébiruhákhoz, gyapjúanyaghoz, de szerencsére egy érintőképernyővel és LCD-panellel is ellátták, ha véletlenül nem lenne kéznél a mobiltelefon.

LG_NFC_02

Ha van egy jól bevált mosási kombinációnk egy adott vízmennyiség felhasználásával, hőmérséklettel és centrifugálási sebességgel, azt is simán betáplálhatjuk, ám a telefonnal az NFC Tag On jelhez közelítve nemcsak mosóprogramokat adhatunk át, hanem a saját fejlesztésű Smart Diagnosis funkciónak köszönhetően vissza is kapunk információkat a mobil képernyőjére, ha például kisebb meghibásodásokat érzékel a mosógép, így esetleg még azelőtt javítani lehet a masinát, mielőtt kihívnánk a szerelőt.

A TurboWash funkció segítségével a leggyakrabban használt pamut- és vegyes mosások mindössze 59 perc alatt lezavarhatóak, a TrueSteam pedig gőzt permetez a mosódobba 20 percre (frissítő vagy kisimító gőzölés, illetve allergológiai utókezelés céljából), ezzel pedig ideális esetben egy csomó vasalási időt is megspórolhatunk. Ha valaki szeretne egy ilyen NFC-s LG-modellre beruházni, idén május végétől már megteheti.