Készíts reggelit palacsintanyomtatóval!

By  | 

A reggeli palacsinta elkészítése valószínűleg még sosem volt annyira szórakoztató, mint a PanCakeBot esetében. A 3D-nyomtatók mintájára megalkotott palacsintasütő tulajdonképpen nem áll másból, mint egy nagyobb serpenyőből, egy Arduino-mikrokontrollerből, két léptetőmotorból, az akrilból készült vázból és a tésztaadagoló szórófejből.

pancakebot_04

A meló legnehezebb része kétségtelenül a palacsintatészta előkészítése, ezt sajnos sehogyan sem tudjuk megúszni, viszont az alapanyag betöltése után a PanCakeBot lényegében bármilyen AutoCAD-es alaprajzból legyártja nekünk a reggelit, legyen az az Eiffel-torony, a Darth Vader maszkja vagy egy Minecraft pálya.

pancakebot_07

PancakeBot_06

Miguel Valenzuela már 2010 óta dolgozik az étkezési célzattal módosított 3D-printeren, és bár kezdetben még afféle LEGO Mindstorms-struktúrában gondolkodott, időközben kicsit változtatott a palacsintaprinter kialakításán, viszont a célja változatlanul az, hogy megismertesse a gyerekekkel a műszaki ismeretek, a robotkészítés és a programozás örömeit, miközben ők jól szórakozhatnak, sőt még nassolhatnak is.

pancakebot_05jpg

A PanCakeBot-ot Valenzuela időközben már be is mutatta a san franciscoi Bay Area-ban megrendezett Maker Faire kiállításon május 17-én, és bár kereskedelmi forgalomba egyelőre nem tervezi bevezetni, ám a kajanyomtató legós változatának az elemeit mindenki számára hozzáférhetővé tette a PanCakeBot weboldalán, a tészta alapanyagát pedig a hobbiszakácsok fantáziájára bízza,  szóval mondhatni gyártószalagon jöhetnek majd a csokis vagy mézeskalácsos variációk is.