LEGO Wall-E tízezer támogatóval

By  | 

A Disney/Pixar 2008-as animációs filmje, a világszerte 521 millió dollárt és egy Oscar-díjat besöprő Wall-E kis hulladékgyűjtő robotja a bemutatása óta eltelt 6 évben is rendületlen népszerűségnek örvend. A film vezető animátora, a Pixar-nál dolgozó Angus MacLane annyira a magáénak érezte az aranyos android karakterét, hogy már 2005-ben elkezdte építgetni a saját Wall-E legófiguráját, sőt annyit szöszmötölt vele, hogy csak a film bemutatása előtt nem sokkal sikerült ténylegesen befejeznie.

wall-e-lego-01

A LEGO Ideas oldalán végül 2013 októberében publikálta a robot részletes specifikációját, ahol egyébként bárki közzéteheti ötletét további megfontolásra, és amennyiben 10.000 támogatót sikerül összegyűjteni egy-egy projektre, a LEGO designerei, projektmenedzserei és vezetői mérlegelni fogják a forgalomba hozatal lehetőségét.

wall-e-lego-02

A Pixar animátor MacLane-nek a 10.000-es támogatói létszám rekordidő alatt össze is jött és a menedzsment is megadta az okét a hivatalos gyártás előkészítésére. MacLane a LEGO designer Steen Sig Andersennel és WALL-E főnök Andrew Stanton-nal együttműködve 2 év alatt megalkották és életre keltették a hivatalos Wall-E LEGO figurát. Most 2015.szeptember 1-én kerül a polcokra a lánctalpas kisrobot összerakható mása 49,90 eurós árcetlivel (kb. 15.500 Ft).

wall-e-lego-box-02

 

Örülünk, hogy elkészült, szép lett, jó lett, de mi azért egy Mindstorms-verziót is  el tudnánk képzelni belőle, ami akár a különböző LEGO-elemeket szortírozná az egyre gyarapodó készletben. A 49 eurós árért egy viszonylag egyszerű 677 darabos szettet, kb. 18 cm magas kis robotot kapunk, de szerencsére a legjellemzőbb, legfontosabb elemek ha csak manuálisan is, de mozgathatóak. Wall-E-nek állítható a nyaka, feje, forgathatóak a karjai, kézbe tud venni kisebb lego elemeket vagy a növényt. A növényt egyébként a nyitható csomagtartó gyomrában tudja szállítani, lánctalpakon gördül. A dobozban egy kis füzet is található a designerről és a filmről.