Floome okosszonda – Ezt fújhatod!

By  | 

girl blow

Nagy dilemmát jelent a felelősen gondolkozó, ámde a szórakozást és az éjszakai életet korántsem megvető alkoholfogyasztóknak a mértéktartás kérdése, amennyiben saját maguk kénytelenek hazavezetni, illetve nyeregre pattanni.

colors

inside 1

A 2045Tech csapata a probléma orvoslására egy zsebbe pakolható kis szonda fejlesztésén dolgozik, amit iOS-os, Androidos illetve Windows Phone-alapú okostelefonhoz lehet majd csatlakoztatni, és amibe a rendőrségi igazoltatáskor megszokott módon lehet belefújni, csak itt azonnal leellenőrizhetjük magunknak a pillanatnyi véralkohol-szintünket, megközelítőleg ugyanolyan pontossággal.

app

floome-iphone-1280

A Floome zsebszonda a telefon jack dugójára köthető, és megfelelő erősségű fújás után, amennyiben megadtuk az alapadatainkat (magasság, súly, nem), rögtön kiadja a közelítő véralkohol-szintet max. 10%-os szórással, kiszámolja az a hozzávetőleges időpontot, amikor szervezetünkben felszívódik az alkohol és amikor újra volán mögé ülhetünk, sőt a Floome-alkalmazás van olyan jófej, hogy a törvényben meghatározott ezrelékes limitet túllépve rögtön felkínálja nekünk a taxi vagy sofőrsegély hívás lehetőségét is.

recovery

A koncepcióhoz az Indiegogo startup-oldalon toboroznak támogatókat, de nem állnak túl jól a gyűjtéssel, a kitűzöttt 135.000$-os cél kevesebb mint 10%-át sikerült mindössze összekaparniuk, és már csak 1-2 napjuk maradt, pedig ajándékpólótól kezdve összesen ötféle színű Floome-variációt is bevetettek, így viszont érdeklődés hiányában sajnos egy ideig fújhatják a 69$-osra belőtt zsebszondát.

floome-render