Corsair Raptor K40 gémer billentyűzet + M45 egér

By  | 

raptork40_us_top_white

A gémer PC-s szegmensre specializálódott Corsair leginkább nagyteljesítményű és takarékos memóriáiról híres, de egyebek mellett gyárt PC-s tápokat és házakat, processzorhűtőket, SSD-ket, játékperifériákat és USB-drive-okat. A CES-en a Raptor K40 gémer billentyűzetet szánták az egyik nagy dobásuknak, ez a periféria legfőképp a LED-es háttérvilágításával hívja fel magára a figyelmet. A 16.8 millió különböző színárnyalat megjelenítésére képes, személyre szabható klaviatúra 6 darab olyan dedikált gombnak is helyet ad, amik szabadon beprogramozhatóak, például játékok közben komplett billentyűkombinációkat helyettesítenek, vagy gyakran használt makrókat indítanak el egy laza kézmozdulattal.

raptork40_us_hero

A klaviatúrában egy 36 KB-os fedélzeti memória is megbújik, ezzel lehetőségünk lesz a beállításokat és 3 teljesen eltérő profilt eltárolni, sőt hét multimédiás vezérlőgombot is hozzácsaptak még a jobb sarkában, sőt még 100%-os anti-ghosting képességgel is bír, ami annyit tesz, hogy remekül kezeli több billentyű egyszerre történő lenyomását, nem fog emiatt játék közben anyázni a gép.

Windows XP-től felfelé minden azóta kijött Windows-verzióval kompatibilis, egy USB 2.0-s port kell csak hozzá, netkapcsolat a vezérlőszoftver letöltéséhez, valamint 35 Mb szabad hely a gépen.

raptor_m45c

A 80$-os klaviatúra (~17.500 Ft) mellé egy hozzá passzoló egérrel is kijöttek: a Raptor M45 egy 5000 DPI-s optikai szenzort tartalmaz, 1000Hz-es a frissítési frekvenciája, vagyis a legeslegapróbb csuklómozdulatra is azonnal reagál, minimálisra csökkentve ezzel a reakcióidőt. A súlyelosztása szabadon átállítható, az oldalán pedig 7 programozható gomb található, jelentős terhet levéve a hardcore játékosokról mindössze 60$ extra ráfordítás ellenében (~13.000 Ft).

raptor_m45d