Razer Christine – moduláris gémer PC

By  | 

A Razert exkluzív megjelenésű gémer kiegészítőiről és egyedi dizájnnal rendelkező perifériáiról ismerhetjük, elég ha csak a Razer Edge (korábban Fiona) gémer tabletet, a Razer Blade laptopot vagy a Star Wars billentyűzetet említjük, az idei CES alkalmából egy meglepő desktop-koncepcióval álltak elő.

razaer_christine_01

A Project Christine egy olyan moduláris gémer PC-t takar, aminél finoman szólva nem a hardver-szakértők számítanak az elsődleges célcsoportnak, hanem inkább azok, akik kevésbé értenek a számítógépes architektúrákhoz, ellenben nagyon szeretnének egy zúzós és egyszerűen bővíthető játékgépet birtokolni.

razer_christine_06

Nincs csavarozás és szerelés, az egyes modulokat PCI Express-csatlakozók segítségével egyszerűen rácsúsztathatjuk a központi vázra (háznak nagyon nem lehet nevezni), a lényeg, hogy egyszerűen lehessen cserélni a processzort, GPU-t, memóriát, tápegységet vagy adattárolót (akár RAID módban is) kábelek nélkül, amiket jelen esetben érintkezők pótolnának.

Razer-Christine-Concept-Module

Az egyes modulok olajjal vannak feltöltve, így oldják meg a hűtést és a hangszigetelést. Az extra hőt a központi vízhűtés vezeti el. Ebben a közegben garanciavesztés nélkül túlhajthatóak az egyes komponensek. Az akár Quad SLI szintű grafikai egységgel is felvértezhető, több operációs rendszert is futtatni képes PC-hez egy vezérlőegység tartozik még LED-es érintőképernyő formájában, ezen különböző állapotjelzők informálják a felhasználót és a konfigurációt is kényelmesen lehet rajta menedzselni. A megoldás egyébként kísértetiesen hasonlít a több mint 4 éve bemutatott Thermaltke Level 10 házra.

razer-christine-gallery-06 razer-christine-gallery-04 razer-christine-gallery-02 razer-christine-bg-03-mobile-v2 RazerChristine Razer2 christine-6-100224073-orig

1 hozzászólás