Razer Christine – moduláris gémer PC

By  | 

A Razert exkluzív megjelenésű gémer kiegészítőiről és egyedi dizájnnal rendelkező perifériáiról ismerhetjük, elég ha csak a Razer Edge (korábban Fiona) gémer tabletet, a Razer Blade laptopot vagy a Star Wars billentyűzetet említjük, az idei CES alkalmából egy meglepő desktop-koncepcióval álltak elő.

razaer_christine_01

A Project Christine egy olyan moduláris gémer PC-t takar, aminél finoman szólva nem a hardver-szakértők számítanak az elsődleges célcsoportnak, hanem inkább azok, akik kevésbé értenek a számítógépes architektúrákhoz, ellenben nagyon szeretnének egy zúzós és egyszerűen bővíthető játékgépet birtokolni.

razer_christine_06

Nincs csavarozás és szerelés, az egyes modulokat PCI Express-csatlakozók segítségével egyszerűen rácsúsztathatjuk a központi vázra (háznak nagyon nem lehet nevezni), a lényeg, hogy egyszerűen lehessen cserélni a processzort, GPU-t, memóriát, tápegységet vagy adattárolót (akár RAID módban is) kábelek nélkül, amiket jelen esetben érintkezők pótolnának.

Razer-Christine-Concept-Module

Az egyes modulok olajjal vannak feltöltve, így oldják meg a hűtést és a hangszigetelést. Az extra hőt a központi vízhűtés vezeti el. Ebben a közegben garanciavesztés nélkül túlhajthatóak az egyes komponensek. Az akár Quad SLI szintű grafikai egységgel is felvértezhető, több operációs rendszert is futtatni képes PC-hez egy vezérlőegység tartozik még LED-es érintőképernyő formájában, ezen különböző állapotjelzők informálják a felhasználót és a konfigurációt is kényelmesen lehet rajta menedzselni. A megoldás egyébként kísértetiesen hasonlít a több mint 4 éve bemutatott Thermaltke Level 10 házra.

razer-christine-gallery-06 razer-christine-gallery-04 razer-christine-gallery-02 razer-christine-bg-03-mobile-v2 RazerChristine Razer2 christine-6-100224073-orig

1 hozzászólás

  1. Barát Csaba

    2014. január 13. hétfő at 12:20

    razor márka árrész + a különlegességi árrész miatt iszonyúan drága lesz, simán lesz kétszer-háromszor annyi mint amennyibe egy ugyanilyen erős gép kerül, emiatt nagyon kevesen fogják venni, emiatt sohasem lesz igazán tömeg termék, emiatt nagyon drága marad, emiatt sajnos nem nagyon fog terjedni, kivéve ha változtatnak valamit az árpolitikán