ASUS Z87 Deluxe Quad: az első Thunderbolt 2-es alaplap

By  | 

Az ASUS bemutatta a Z87-es sorozat csúcsmodelljét, megjelent a Z87-Deluxe/Quad alaplap. Többek között két Thunderbolt 2 csatlakozóval, NFC Express modullal, integrált 802.11ac-s Wi-Fi lapkával, 2 Gigabites LAN csatlakozóval, negyedik generációs Intel Core (Haswell) proci és 4K felbontás támogatásával várja a maximumra kiéhezett júzereket.

asus_Z87

A Z87-Deluxe/Quad a világ első alaplapja, amely Thunderbolt 2-es csatlakozóval érkezik, abból is rögtön kettővel. A Tündérbolt 2, a 10Gbps csatornát duplázza egy 20Gbps (két-irányú) sávszélességű portba, amivel az USB 3.0-nál 4x gyorsabb adatátvitelt ígér.

4K_UltraHDupto3

És hogy mire elég ez? A két Thunderbolt 2-es port összesen 12 láncbafűzött eszközt tud lekezelni párhuzamosan. Vagy, ha megjelenítés oldalról akarjuk szemléltetni: a két Thunderbolt 2-es (DisplayPort 1.2) és a HDMI portnak köszönhetően az alaplap egyszerre 3 db 4K (4096 x 2160px) felbontású kijelzőt képes kiszolgálni 60 Hz képfrissítés mellett és miközben elbír pár külső háttértárral is.

AI_suite3

A mindentudó alaplap a kötelező kézikönyv mellett számos extra tartozékkal érkezik, a következőket találjuk még a dobozban: 6 db 6Gb/s SATA kábel, SLI-híd, Q-csatlakozó, NFC EXPRESS doboz 2 extra USB 3.0 csatlakozóval + NFC EXPRESS címkével, 2T2R kétsávos Wi-Fi antenna (Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac-kompatibilis)

ASUS-NFC-Express

Az NFC (Near Field Communication) technológia azonnali eszközpárosítási funkcióját hasznosító ASUS NFC EXPRESS egy olyan külső tartozékdoboz, amely többféle kényelmes távoli elérési és gyors Windows 8-bejelentkezési funkciót is kínál. A használatához csupán meg kell érinteni egy okos készülékkel vagy a mellékelt címkével. A Photo Express szoftver segítségével, pl. egyetlen érintéssel átvihetők az NFC-kompatibilis készülékekről a fényképek és videók a PC-re. Az NFC EXPRESS továbbá lehetővé teszi a Wi-Fi GO! segédprogram távoli asztal funkciójának használatát anélkül, hogy bonyolult beállításokra lenne szükség.

Remote_desktop_NFC

Wi-Fi GO! Funkciók: Cloud GO!, DLNA médiaelosztó, intelligens érzékelővezérlés, távoli asztal, távoli billentyűzet és egér, fájlátvitel, rögzítés és küldés. Wi-Fi Engine a hálózat megosztásához és a csatlakozáshoz.

asus_Z87_02

Az überalaplap persze portokban sem szűkölködik: 2x Intel Thunderbolt 2, 1x HDMI, 4x DIMM slot, 3x PCIe 3.0, 10x SATA 6Gbit/s, 8x USB 3.0

Árcetli: az előd Z87-es alaplap jelenleg 70-80e Ft között mozog, így a $400+ USA árral becélzott Z87 Deluxe/Quad br. 100e Ft feletti árral várható nálunk az őszi megjelenést követően.