AMG Viella 12 lemezjátszó – az analóg csoda

By  | 

A digitális zene, a tömörített mp3-ak és mélynyomók korszakában szerencsére még mindig van igény és kereslet az analóg zenei perfekcióra, amit csak egy az AMG Viella 12-höz hasonló mestermunka malomkőnyi tányérjával körbeforduló vinylről csendülhet fel.

Ilyen kategóriájú lemezjátszó beszerzése mellett egyértelműen csak azon ritka kőgazdag fanatikusok döntenek, akikkel jól bánt a sors és vaskos pénztárcájuk mellé ízlés is társul és egységnyi minőségnövekedésért nem sajnálnak tíz egységnyi pénzt feldobni.

Az AMG startupot Werner Roeschlau designer és fia viszi egy kis bajor gyárban Münchentől nem messze, ahol CAD-szoftverrel és lézeres CNC-technológia segítségével vágják pontosan méretre a Viella 12 alkatrészeit, többek között a lemezjátszó alapzatát adó 25 mm-es vastagságú alumínium-szerkezetet, amit egyébként repülőgépeknél is használnak, szóval nem MÉH-telep minőségű a cucc.

Hangszedő karként egy 12 grammos anodizált (oxidált) alumínium cső funkcionál a rezonancia szabályozására a végén teflonos ellensúlyokkal, továbbá rézhuzalozás fut végig a lejátszó belsejében, hogy minél jobb legyen a vezetőképesség.

Az alkotást az opcionálisan kérhető keményfa-bevonat teszi teljessé, de az árát meg is kérik rendesen, 16.000 dollárról indul (~3.5 millió Ft), úgyhogy lehet rá gyűjteni.