46 fős WOW hadsereg avagy a multi-boxing

By  | 

A keményvonalas World of Warcraft játékosnak nincs igazi munkája (legfeljebb aranyért blogol), nincs családja, nem törődik azzal, hogy mi történik a szobán kívül, személyes kapcsolatai a pizzafutárral történő rövid "ezerből kérek" kommunikációs fordulatra korlátozódik, de ekkor is az aranyra gondol, mint konvertibilis fizetőeszközre. Apropó arany. Akinek sok aranya gyűlik össze és eBay-en vagy más formában igazi pénzre tudja váltani, az a némi hardverberuházás után a következő szintre léphet, amit dual-boxing-nak hívnak.


Balra a 46 gépből álló WOW farm. Jobbra az irányítópult.

A dual-boxing két karakter párhuzamos irányítását jelenti, amihez két gép kell, de legalábbis két példányban kell futtatni a WOW-ot. Ez nem minősül csalásnak, hiszen nem egyszerű dologról van szó. És a két karakter irányítása persze csak a kezdet, az egyszerre 3 vagy több bőrbe bújás a multi-boxing. Abból is egy extrém eset: egy srác egy 46-fős hadsereget irányít barátnőjével (mivaaan?) vállvetve és ehhez egy 47 gépből álló WOW farmot pakolt össze. Fejenként 23-23 karakter. Durvább, mint a szimultán sakk, mivel itt real-time megy a dolog, nincs várakozás, amíg a többiek lépnek.


Dual-boxinggal kezdte majd 9 gépig bővített, 16, majd jobbra a 31 gépes setup. Most 47-nél tart.

A büszke virtuális harcos elmondása szerint 2 gép kivételével egyikben sincs winyó, így javítva a játékmenetet, csökkentve a zajt, hőtermelést és áramfelvételt. Bevallása szerint így is havi $1000 a villanyszámla és ha jól számoljuk még kb. havi $6-700 megy el előfizetésre, ehhez jön még a kezdeti beruházás a 47 shuttle PC és 7 monitor és egyéb kiegészítők ára. Azt nem tudjuk, hogy nyereséges-e ez az üzleti modell vagy a dollármilliomos apuka számlája csökken-e a korrekt havi fizetésnek is beillő költségekkel.


Naponta 16+ órát töltenek itt. A középső monitoron megy a Barátok Közt.

Természetesen rengeteg az egész WOW gépfarmot és annak részleteit megkérdőjelező, hitetlenkedő hozzászólásdömping kíséri a hírt, amint az a blogokon terjed pár napja.

További multiboxing (5-6-13 gép) konfig fotók a tovább után.