Víziló kanapé 21,5 millióért

By  | 

Az orrszarvú bogár szék, a polip trón, a rozmár pamlag, a varangy szófa és a bálna puff után Maximo Riera szafari bútor kollekciójának legújabb és legjobban sikerült darabja a víziló kanapé.

vizilo-kanape-01

Mind részletességében, kidolgozottságában és méretében is megszólalásig hasonlít a folyókban sarat dagasztó társaira. Az 1:1 méretarányú 297 cm hosszú, 109 cm széles, 140 cm magas kanapénak csak a súlya marad el a patásétól: 2,5-3 tonna helyett mindössze 90 kg, így a bútorszállítóknak lényegesen könnyebb dolga lesz.

vizilo-kanape-03

Ha a látványos bútordarabot nem a sarokba toljuk, hanem körüljárhatóan helyezzük el, akkor hátulnézetből, illetve szemből semmi sem utal arra, hogy ülőalkalmatosságról lenne szó, hanem egy életnagyságú vízilóként feszít.

vizilo-kanape-04

A különleges bőrkanapéból mindössze 20 darab készül, de az árcetlije miatt valószínűleg nem is lesz rá sokkal nagyobb kereslet. A limitált szériás bútort egy korrekt lakás áráért, $95.000-ért (21,5 millió Ft) kínáljak majd. Abban pedig nagyon őszintén bízunk, hogy a kanapé tervezésekor és gyártásakor egyetlen vízilónak sem esett bántódása és szintetikus bőr feszül a bútorokon. Én a vízilovakkal vagyok.

vizilo-kanape-02