Wavegarden – Szörf a kertben

By  | 

Wavegarden a Szörfzözés új fogalma. Az Instant Energy Company bemutatta a Wavegarden-t. Az egész azon szörfösök fejéből pattant ki akiknek nem adatott meg, hogy igazi szörf paradicsomban szülessenek, és ott is éljék le az életüket.


A kutatások 2005-ben kezdődtek meg a tökéletes hullám létrehozásának modelljéről. Már sok helyen vannak mesterséges hullámok, ahol létrehoznak egy állóhullámot a víz nagy nyomásával, és ahol ki lehet próbálni, milyen is lehet a szörfözés. A hangsúly a LEHET-en van. Ugyanis ezek a hullámok nem pontosan egyeznek meg a természetes, tengeren, óceánon messziről érkező hullámok fizikájával. Nem úgy öblösödnek és csapnak át, ahogy azt az igazi testvéreik teszik. A Wavegarden az első igazi ember alkotta hullám, amely rendelkezik a hullám igazi fizikájával.


A Wavegarden előnye még az is, hogy a többi mesterséges hullámhoz képest sokkal kevesebb energiát és kialakítást igényel.


Ezzel a technológiával a világ bármely pontján létre lehet hozni szörfparadicsomot, legyen az egy tó, egy lagúna vagy csak egy hatalmas medence. A hullámok mérete és fajtája is könnyedén beállítható a szerkezettel.
Pontos ár a szerkezet üzembehelyezéséről nincs, de egy ilyen hullámmedence a hátsó kertben az igazi sport őrült milliomosok hátsó kertjébe kötelező. Videó a tovább után!

4 hozzászólás