Wavegarden – Szörf a kertben

By  | 

Wavegarden a Szörfzözés új fogalma. Az Instant Energy Company bemutatta a Wavegarden-t. Az egész azon szörfösök fejéből pattant ki akiknek nem adatott meg, hogy igazi szörf paradicsomban szülessenek, és ott is éljék le az életüket.


A kutatások 2005-ben kezdődtek meg a tökéletes hullám létrehozásának modelljéről. Már sok helyen vannak mesterséges hullámok, ahol létrehoznak egy állóhullámot a víz nagy nyomásával, és ahol ki lehet próbálni, milyen is lehet a szörfözés. A hangsúly a LEHET-en van. Ugyanis ezek a hullámok nem pontosan egyeznek meg a természetes, tengeren, óceánon messziről érkező hullámok fizikájával. Nem úgy öblösödnek és csapnak át, ahogy azt az igazi testvéreik teszik. A Wavegarden az első igazi ember alkotta hullám, amely rendelkezik a hullám igazi fizikájával.


A Wavegarden előnye még az is, hogy a többi mesterséges hullámhoz képest sokkal kevesebb energiát és kialakítást igényel.


Ezzel a technológiával a világ bármely pontján létre lehet hozni szörfparadicsomot, legyen az egy tó, egy lagúna vagy csak egy hatalmas medence. A hullámok mérete és fajtája is könnyedén beállítható a szerkezettel.
Pontos ár a szerkezet üzembehelyezéséről nincs, de egy ilyen hullámmedence a hátsó kertben az igazi sport őrült milliomosok hátsó kertjébe kötelező. Videó a tovább után!

4 hozzászólás

 1. asd

  2011. augusztus 6. szombat at 00:30

  Ja hogy ez ilyen nagy szám? Nekem 3 is van a kertben évek óta

 2. daninet

  2011. augusztus 6. szombat at 09:40

  ha őrült milliomos lennék, megoldanám, hogy ne látsszon az a ronda fekete fólia :)

 3. lol

  2011. augusztus 6. szombat at 17:20

  Lehet, de te nem keresel vele dollár milliókat…. ő fog! ;-)

 4. N^aTy

  2011. augusztus 8. hétfő at 08:16

  Ertem en..de hogy 1 meteres hullamokat szorfparadicsomnak hivni enyhe tulzas…es sajat celra szerintem max 1 het alatt megunhato..esetleg aquaparkban megallja a helyet