Tour de France futamok a lakásban

By  | 

A ProForm cég évek óta foglalkozik edzőtermi gépekkel, futópadok mellett lépcsőgépek és tréning-biciklik forgalmazása köthetők a nevéhez. Ez utóbbi termékvonalhoz most egy luxus-fitnesszgépet is hozzácsaptak, ugyanis itt az otthoni Tour de France forradalmi bicikligép.

Annál picit több van benne, minthogy a verseny hivatalos sárga motívumai rá vannak pingálva, hiszen az edzés mellett egy komplett virtuális túrára is invitál, szó szerint. A Google Maps-en alapuló iFit Live technológiával a bicaj képes a világ minden főbb autós és kerékpáros útvonalát virtuálisan leképezni, magyarul a domborzati viszonyokat és az út minőségét hűen visszaadni – a nappaliban.

Konkrétan ez azt jelenti, hogy lejtő vagy hegymenet esetén a dőlésszög értelemszerűen csökken vagy nő, a hátsó keréken pedig a súrlódás és például a szél ellenállás is remekül érzékelhető a gyakorlatban, amit a biciklis súlyának és magasságának pontos belövése még tovább tökéletesít. 24-féle váltós mód állítható be rajta, és az ülés is három irányban mozgatható a kényelmes edzéshez.

Mivel egy Tour de France-os bicajról van szó, ezért értelemszerűen előre beprogramozott Tour de France-pályák és helyszínek is betölthetők a panelen, szám szerint 24 térképet izzadhatunk végig, de akár tovább is bővíthetünk saját ihletésű terepekkel, ha ezek túl egyszerűek lettek volna. Egy beépített wifis modulnak köszönhetően az edzőgép az iFit.com-ra szinkronizál minden futam-statisztikát, és kompatibilis a Polar gyártotta mellkasra applikálható pulzusmérőkkel, azokról szintén leszívja az adatokat. A beépített hangfal is alapfelszereltség, sőt még az iPod-felhasználók is örülhetnek, külön kimenetet kapott a zenelejátszó, hogy azon keresztül is szinkronizálhassunk (és zenét hallgassunk) minden mennyiségben. Aki ilyen edzőgépre vágyott a lakásban, annak mindössze 1.299 dollárt kell kicsengetnie (~250.000 Ft), és kap mellé egy éves iFit.com-os tagságot is.
Videó a tovább után!


6 hozzászólás

 1. Szerzetes

  2011. augusztus 9. kedd at 10:20

  Mennyire jó lenne, ha még be is dőlne a kanyarokban :D

  • vizzitor

   2011. augusztus 9. kedd at 20:59

   A RealRyder ABF8 bedől a kanyarban, tessék:)

   http://www.pto.hu/post/1/1615

   • Én

    2011. augusztus 10. szerda at 10:47

    De az meg a szintkülönbségeket nem veszi…

 2. Én

  2011. augusztus 9. kedd at 13:28

  Na ez odabax.

  Nekem pont azért nem megy a szobakeró, mert 20 perc alatt unom magam el az ingertelenségtől… Mindig ugyanaz az áttét, ugyanaz a tempó, és nem megyek sehova… Semmi értelme…

  • rr

   2011. szeptember 10. szombat at 12:07

   igazad van

 3. asd

  2011. augusztus 9. kedd at 15:07

  Ennyi pénzért nem is olyan sok, ha azt nézzük, hogy egy sima kis semmilyen szobabicaj is van vagy 50k.