Villanypóznára mászik a pókember bringazár

By  | 

A rabló-pandúr játék, mindig az egy lépéssel előrébb járás, autóriasztók, lopásgátlók, tolvajcsapdák, a tuti bringalakat mindig hálás téma. Nehéz újat mutatni, de ha sikerül, akkor az nagy hype-ot kavar. Jó példa a félbehajtható megoldás, ahol a bicikli maga a zár. De maradjunk csak két lábbal a földön, ha egy bringát el akarnak lopni, akkor a kellően motivált bringatolvaj el is fogja lopni. De mi van, ha nem éri el? Mi van, ha a bringa felmászik a villanyoszlop tetejére és még kettőslétráról sem érhető el, max. kosaras autóval?

A csináld magad megszállottakat, a forrasztópákával ébredő hitech barkácsolókat célzó német kütyü és alkatrészáruház a Conrad 14 napra bezárta a hamburgi központ műhelyébe a 7 legelvetemültebb alkalmazottját, akik a 2 hét alatt csak pizzát, illetve a Conrad 150 000-es webshop kínálatából alkatrészeket rendelhettek. A feladat: csak Conrad alkatrészek felhasználásával készítsenek valami  nagyon out-of-the-box dolgot, amire akár egy viral videó, hirdetés is építhető később. Sikerült.

Az elkészült szerkezet egy masszív lakat, fémkeret, mely motorizált gördeszka kerekekkel képes megmászni egy villanypóznát. Mindez távirányítható. Az első próbálkozások során a keret önsúlyát sem bírta el, majd sikeresen emelt egy táskát a magasba, végül egy biciklivel is megbirkózott, bár lehet, hogy csak egy extrakönnyített szénszálas modellel. Ha a vége fake, mint ötlet, viral reklám akkor is respect, de akár igaz is lehet, hisz a Conrad site egyik aloldalán a videó alatt megtalálható belinkelve a komponensek listája (15 kis alkatrész), illetve egy komplett összeszerelési útmutató PDF-ben letölthetően. Videó a tovább után!