Géptuningolás brutális hűtéssel, Sub-Zero ajánlásával

By  | 

subzero

Unod már, hogy a géped állandóan túlmelegszik egy szimpla Call of Duty közben, és nincs mód a tuningolásra? Megváltást a gamer-PC kategóriában a Digital Storm legújabb konfigurációja hozhat, a Sub-Zero Liquid Chilled System. Ez a PC-kiépítés a speckó HailStorm gépházon belül egy meglehetősen extrém módszert alkalmaz a  hűtésére: termoelektromos peltier hűtőegységekkel és hűtőfolyadék keringetésével durván lecsökkenti a gépházon belüli hőmérsékletet.

A 0 Celsius fok közeli hőmérséklet persze csak magára a folyadékra vonatkozik, nem lenne túl szerencsés a hardvereket a 0 fok alatti kristályosodásnak kitenni. Azért a gép belseje nem mindennapi látványt nyújt, olyan a hatása, mintha áram helyett vér folyna a PC ereiben, de ha nem vigyázunk, akár meg is fázhatunk tőle.

Az alapból nem gyenge Intel i7-980X processzor a hűtéssel akár 4,6 Ghz-es órajelre is feltuningolható. Az Intel LGA 1366-os alaplapra kerültek más finomságok is, többek közt 12 Gb belső memória, két Radeon HD 5970-es grafikus gyorsító (vagy opcionálisan négy darab GeForce GTX 580-as), de jutott hely még két optikai meghajtó egységnek, illetve töménytelen kapacitású HDD-nek is. Létezik belőle egy alapmodell csökkentett grafikus gyorsítóval és memóriával, mindössze 3.899 dollárért (~820.000 Ft), de az igazi brutál-felszereltségű PC-ért már 6.900 dollárt kell kicsengetni (~1.450.000 Ft), amitől szintén mindenkinek a hideg futkos végig a hátán.

Videó a tovább után!