Gőzmozdony, gőzölős vasaló, gőzmosógép – LG Prime

By  | 


Igaz, hogy van már iPhone-ről vezérelhető mosógép is, meg agglegényeknek őznyelv eltávolító kisadag alsógatyához, de technológiájukban nem sok újat mutattak fel a mosás terén, mindegyik vízzel és mosóporral mos. Pár éve megjelent az LG első gőzölős mosógépe, melynek továbbfejlesztett változata már Magyarországon is kapható. 
Az LG Prime gőztechnológiát alkalmaz, mely bizonyos programok esetén gőzt használ víz helyett. A gőzmolekulák kisebbek és forróbbak, így rövidebb idő alatt nagyobb hatékonysággal távolítják el a koszt, cigifüstöt, szagokat és elpusztítják az allergéneket is. A Steam Refresh funkció 20 perc alatt felfrissíti a ruhákat, kisimítja a gyűrődéseket, eltávolítja a kellemetlen szagokat köszönhetően a magas hőmérsékletű gőznek. Jó esetben a vasalást is megúszhatjuk.

Az Allergia Program a gőztechnológia mellett 10 percen keresztül 60°C hőmérsékletet tart fenn a mosódobban, így állandó hőmérsékleten a gőz és a mosószer hatékonyabban távolítja el az allergéneket, atkákat és a lerakódott mosóport, egyszóval mindent, ami légzőszervi megbetegedést vagy bőrallergiát okozhat.

A mosógép mindemellett egy házimozi-erősítőkével vetekedő LED kijelzős kezelőfelületet kapott. A mosódob kapacitása is növekedett, anélkül, hogy a mosógép külső mérete nőtt volna. A Direct Drive motor közvetlenül kapcsolódik az óriásdob tengelyéhez, nincs áttétel, szíj, amely súrlódást generál, és rezgéseket okoz, így stabilabbá vált a dob, kevésbé rezeg, halkabban teker. A Prime kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaz, így az LG 10 év garanciát vállal, amit autók esetében max. a karoszszéria átrozsdásodására vállalnak be a gyártók. A Prime kevesebbet fogyaszt, energiatakarékosabb, A++ energiahatékonyságú. A hi-tech arzenál mellett még jól is néz ki a Prime. Akinek esetleg mégsem jönne be a fekete, választhatja az unalmas fehéret.