ViewSonic VMP70 HD médialejátszó

By  | 

A digitális, on-demand, letöltve elérhető zene- és videószolgáltatás (és nem feltétlenül a torrentre gondolok) térhódításával lassan megszűnik a fizikai termék a lemez, a tok a borítóval együtt és csődbemennek a CD/DVD torony gyártók. Persze az igazi gyűjtök még mindig ragaszkodnak a kézzelfogható extrákkal megpakolt kivitelhez, amit kitesznek a polcra és ajándékozni is furcsa lenne bármi mást.

Illetve sokszor van, hogy egy filmet csak egyszer szeretnénk megnézni, aztán viszlát, így a napplaiban a TV mellett figyelő asztali CD/DVD lejátszókat egyre inkább felváltják a HTPC-k (házimozi PC-k), illetve az egyre kisebb mindenevő médialejátszók.
A kategória koronázatlan királya, az idehaza is kapható Western Digital TV, melynek alig egy hónapja jelent meg a LIVE HD verziója, mely már megbírkózik a 1080p filmekkel és vezetéknélküli Wi-Fi csatlakozással is bír.

A héten egy új versenyző is megjelent a piacon, a prémium minőségű monitorjairól ismert Viewsonic bemutatta saját megoldását a VMP70-es HD médialejátszót, mely első ránézésre nagyon ígéretesnek tűnik, dizájnos vonalvezetésével és zongoralakk fekete csillogásával veri az összes többi játékost, de sajnos csak külsőségekben.

Igaz, hogy a ott a HDMI kimenet, a S/PDIF port, vonzó az ár és a kompatibilitási lista is impresszív (fotó: JPG, JPEG, BMP, PHG, GIF, videó: MPEG 1/2/4, DivX/Xvid, H.264, VC-1, WMV9, RM/RMVB és audió: WMA, MP3, DTS, OGG, AAC, Real Audio), de nem értjük hogy maradhatott le a Matroska, azaz .mkv támogatás, amikor ez a formátum vált a letölthető HD filmek sztenderdjévé és nagy versenytárs is tudja. Árcetli: $98 (18 500,- Ft)