Csúcsaudio az íróasztalon – B&W MM-1

By  | 

A brit high-end hi-fi gyártó a Bowers & Wilkins (B&W) eddig is jobbnál jobb hangfalakkal kényeztette a nagyérdeműt, illetve az idén bemutatott Zeppelin-modellekkel már az Apple rajongókat is megcélozták, így nem meglepő, hogy legújabb hangszórójukat, az B&W MM-1-et is a platformfüggetlenség jegyében tervezték. A két kis hangfalból álló szettbe egyenként egy 3 inch-es mély/közép és 1 inch-es magashangsugárzót építettek be, 18W-os erősítők kíséretében.

A magashangsugárzók kialakításakor a többmilliós nagytesóban debütált Nautilus Tube Loaded technológiát alkalmazták, hogy a rezonanciát kiszűrjék és a magas frekvenciájú hangokat is gond nélkül lejátsszák. Illetve az MM-1 DSP processzora gondoskodik arról, hogy hangminőség alacsony is csutkára tekert hangerőnél is rendben legyen. A hangerő egyébként a középen futó elegáns fémcsíkon elrejtett gombokkal  szabályozható.

Minden hi-fi, hangfal esetében megvan, hogy milyen távolságból, pozicíóban szól legjobban, a B&W mérnökei az MM1-et közeli hallgatásra optimalizálták, de természetesen messziről sem szól gyengén. A maximális kényelem érdekében egy speckó kavics alakú távirányító is jár a termékhez.

 

Az aux portja lehetővé teszi az iPod, CD vagy DVD lejátszók csatlakoztatását is. Ja és az egyik legfontosabb végére: az MM1 USB-n keresztül csatlakozik a PC-re, így a sok mindent eldöntő digitálisból analóg konverzió a hangfalban történik és nem függ a számítógépbe szerelt megoldás minőségétől. Februárra várható a megjelenése, az árcetliről egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.