Nokia 888 – fleximobil

By  | 

Nos ilyesmivel nem mostanában fogunk a kirakatokban találkozni és az utcán sem fog szembejönni (sajnos) de a Nokia Benelux design contest mezőnyét egy török srác (Tamer Nakisci) olyan mátrix-kaméleon-futurisztikusszigetkarszalag koncepció telefonnal büntette be, aminek a megvalósítása jó kis fejtörést okozhat majd a Nokia mérnökeinek, de azért mégsem tűnik olyan kivitelezhetetlennek, mint mondjuk a Skindiglo óra (a folyékony aksit leszámítva…)

A karcsú, hajlékony derekú Nokia 888-ast barbapapaként minden szögbe és pózba be lehet tekergetni. Funkcionálhat karkötőként, nyakpántként, pipaként behajlított végével zakózsebbe akasztható, vagy kiegyensítve diszkréten az tárgyaló vagy vacsora asztalra helyezhető.

A gyurmázhatóság előfeltétele a folyékony halmazállapotú aksi és a szintén flexibilis érintőképernyő. Hamár (jajj majdnem kimondtam a konkurencia nevét) az érintőképernyőnél tartunk, akkor fontos megemlíteni, hogy nincsenek billentyűk, minden a képernyő érintésével vagy hangfelismeréssel vezérelt. Természetesen mindezek mellett egy halom extra funkcióval rendelkezik, úgy mint: ébresztő, PDA, GPS, email kliens, digitális pénztárca és persze ékszerként is funkcionál. Ezeket leglátványosabban az itt elérhető videó (6,5Mb avi) mutatja be.