Twettle – Felforrósít a Twitter-en is

By  | 

Az iwiw-ező akvárium, a Tweetelő mosógép vagy a cipőtalpba integrált Tweeter kliens után itt egy újabb gyöngyszem a háztartásból: már a teáskannát is bevonnák a közösségi életbe Ben Perman és Murat Multu designer-ek vadiúj ötletükkel. A koncepciójuk Twettle névre hallgat, a kanna szó angol megfelelője (kettle) és a Twitter szavak összevonásából.

A lényege az lenne, hogy a slamposan asszimmetrikus teáskannába egy wifi-s egységet is elhelyeznének, aminek segítségével a kanna tweet-elhet egyet, hogy éppen felforrt a víz, ami benne van. Azt is a világgá kürtöli, hogy egy hét alatt hányszor teáztunk vagy kávéztunk, és ezalatt hány liter vizet és mennyi kJ energiát fogyasztottunk el. Bár nem lenne rossz dolog statisztikailag lebontva látni a magunkba döntött koffein-mennyiséget, az azért elgondolkodtató, hogy már olyan háztartási feladatokat is megpróbálnak bevonni az internet világába, mint a vízforralás, ami a bekapcsolástól számítva körülbelül 1 perces várakozásra kényszerít minket, eközben minek ülnénk le éppen Twitter-ezni?

Az ötletet az impozáns színválasztékon és a ferdén vágott design-on kívül muszáj lesz még valamivel felturbózni, az előzetesen belőtt 115$-os vételár (~23.000 Ft) ugyanis nem igazán forrósítja fel az érdeklődést.