Vegyen saját hobbi műholdat

By  | 

Aki nem tudja mire költeni a pénzét, most már saját műholdra is beruházhat. A 20 kilós doboz megrendelhető a japán Astro Research Corporation-től.

A MySat nem csak születésnapra jó ajándék, hanem kaput nyithat különböző kereskedelmi tevékenységeknek, illetve független kísérletezéseknek, megfigyeléseknek. Mármint ha ezeket jónak tekinthetjük.

Lehet vele műhold alkatrészeket tesztelni, a földet és más égitesteket megfigyelni, újabb pornó adót indítani, Google Earth-tel konkurálni (na jó azt nem) vagy csak kilőni a világűrbe elhunyt kisállatunk hamvait, aki mindig is Lajka kutyát sztárolta és űrhajós szeretett volna lenni.

Egy normál "ipari" műhold előállítási költsége $10-20m között van és a megrendeléstől számított 3-5 éven belül készül el. A napenergiával működő MySat-1 ezzel szemben mindössze $860 000-t (190m Ft) kóstál, amibe a kilövés és egyéb extra szolgáltatások is benne foglaltaknak és másfél év alatt előállítható. Minden doboz egyedi megrendelésre készül és egyedi funkciókkal ruházható fel. Mondjuk jól nézhet ki fűthető tükrökkel.

A MySat kilövés után meg sem áll kb. 6-800km magasságig és naponta 14-szer járja körbe a földet (Willy Fog tuti sokkot kapna). Elvileg 3 évig üzemképes, ennyi a gari, de a doboz 20-30 évig is a Föld körül szédeleghet, ami sok doboz esetében űrszennyezéshez vezet, illetve zavarhatja a többi keringő berendezés üzemszerű működését.