A túlautomatizált koliszoba

By  | 

Derek Low, mint minden új közösségbe beilleszkedni próbáló fiatal rögtön az elején szerette volna elnyerni a többiek elismerését és gyorsan definiálni helyét a hierarchiában, megmutatni mihez ért. Derek nem az gólyabálos arconpörgést választotta, hanem koliszobáját automatizálta. A Berkley kollégiumáról lévén szó a mérce azért magasra volt téve. A kicsit túlzásba vitt szobaautomatizálást csak B.R.A.D.-nek (Berkeley Ridiculously Automated Dorm) hívja a szoba büszke bérlője.

A szobában minden távvezérlehető vagy egy távirányítóról, vagy iOS alkalmazás segítségével iPhone-ról, iPad-ről vagy simán hangvezérelhető. A szóbeli utasításokat a MacBook dolgozza fel és értelmezi. Elhúzható a függöny, minden lámpa, világítás külön kapcsolható, csak úgy mint a zene vagy a party kellékek, mozgásérzékelők figyelik, hogy mikor érkezik haza a lakó. Reggel 7:59-kor automatikusan elhúzódnak a függönyök, felkapcsolódnak a lámpák, és teljes hangerőn megszólal Justin Bieber Baby c. száma, így garantált az ágyból kipattanás.

Derek programozott pár makrót is, így egyetlen utasítással vagy gombnyomással egyszerre számos funkció aktiválható párhuzamosan, így a szoba hangulata, funkciója gyorsan megváltoztatható. Ilyen a csajozós mód (besötétít, lassan forog a disco gömb és felcsendül egy Elton John szám:), házifeladat módban minden zavaró dolog, fény és zene lekapcsol, csak az íróasztal lámpa világít, a party módot pedig egy az ágy szélére szerelt, interkontinentális rakétaindító gombhoz hasonló nagy piros kapcsoló indítja: besötétítés, masszív zene, a discogömb mellett pedig a lézerek, fényfestés és a stroboszkóp is bekapcsol, ami a koleszudvarról is látványos, egyértelmű hol lesz a buli.

Az egész cucc költségvetése párszáz dollár és Derek saját websiteján precízen ledokumentálta a hozzávalókat, összeszerelést.

11 hozzászólás