Vizelet vezérelt videójáték: SEGA Toylet

By  | 

A Kinect és Wii kontroller már a múlté, a SEGA a mellékhelyiségbe viszi és új szintre emeli a videójátékokat. A piszoárokra dokkolható konzol a találó Toylet nevet kapta. Fejmagasságban található a kijelző, míg a pisildében a kontroller érzékelői. Igen, a játékok vizelet sugárral irányíthatóak. A szenzorok a célzást, víznyomást és mennyiséget érzékeli, így ne kifejezetten prosztata problémásoknak találták ki és egy-egy komolyabb rekorddöntési kísérlet előtt nem árt 4-5 korsó sört bedönteni bemelegítésképpen, ha tuti fel szeretnék kerülni a toplistára.

Piszoárokról lévén szó, a kiváltság egyelőre a férfiaké, bár kétlem, hogy  a WC-n videójátékot űző nők nem túl magas taglétszámot tömörítő szakszervezete nyílt levelet írna a SEGA-nak ezen diszkrimináció okán. Emiatt a játékok is a férfiakat célozzák. Egyszerűek, amit pár sör után is fel lehet fogni: egy üveget kell tele pisilni vagy tejet kell a másik arcábá fújni vagy szelet generálva egy időjárás bemondó hölgy szoknyáját kell fellibbenteni.

A cucc nem jön olcsón. 140.000 yen az alaprendszer (kb. 350.000 Ft), míg egy-egy játék 10.000 yenbe (30.000 Ft) kerül és ebben még nincs benne maga a piszoár, csak a konzol kijelzővel és az érzékelőkkel.

A Toyletet az előzetes sikeres teszteket követően már több japán metróállomás WC-jében elhelyezték. Japánban bejön a dolog, így folyamatosan terjeszkednek. Az üzleti modell szerint a játékokban vagy reklámok találhatóak vagy, ami kevésbé hangzik életszerűen: opcionális bankkártyaleolvasó is rendelhető, így fizetni is lehet egy-egy körért. Videó a tovább után…