Tripla SIM-es mobil indiai pénzváltóknak

By  | 

Dupla SIM-es mobilok már régóta kaphatóak, igaz a kínálat még nem olyan erős, illetve értelemszerűen kártyafüggetlenek, így a szolgáltatók sem igazán kedvelik, így nem is forgalmazzák. Pedig hasznos dolog. Elég ha csak a céges + privát mobil kombóra gondolunk. De mi van, ha mindhárom szolgáltatónál van előfizetésünk, de nem szeretnénk egynél több készüléket magunknál hurcolászni?

Felesleges aggódni. A megoldás megérkezett. Nem az USA-ból, nem is Japánból és nem is a nagy mobilgyártók valamelyikétől, hanem egy számunkra noname indiai gyártó, az Intex kínálatában bukkant fel a hét elején. Az Intex neve legfeljebb egy nemrég nagy port kavart Blackberry Curve 8900 koppintás miatt kerülhetett be a köztudatba.

Szóval itt az első tripla SIM-es mobil, az Intex IN 5030, egyenesen Indiából. A motorháztető alatt 2 db GSM és 1 CDMA SIM slot található. Érdekessége még, hogy miközben a GSM sávok egyikén éppen hívást bonyolítunk, a CDMA kapcsolat párhuzamosan aktív maradhat. Híváskezdeményezéskor könnyen kapcsolgathatunk a 3 SIM / szám között, attól függően éppen kit hívunk vagy hol járt le a csúcsidő, melyiken beszélhetünk éppen kedvezményesen.

A tripla SIM mellé dupla aksi is jár, mely 5 nap készenlétre és 4 óra beszélgetésre elegendő. A telefon egyéb paraméterei teljesen átlagosak, de tökéletesen elégségesek, ha csak beszélgetésre használjuk. A javas mobilon azért van FM radio, 1,3 megapixeles digicam video rögzítési képességgel, GPRS, Bluetooth, 1000-es kapacitású telefonkönyv, SD kártyával 4GB-ásra bővíthető. Méretek: 111*48*14,8mm, 105 gramm.

Illetve mumbaii valutaneppereknek is remek választás. Nem csak a tripla SIM miatt, hanem a készülék extra funkciója a pénzvizsgáló miatt is, mely hatékonyan különbözteti meg a hamis rúpiát, az igazitól. Apropó rúpia. Az Intex IN 5030-as kb. 19 ezer forintnak megfelelő rúpiáért újítható be.