Phase One 65 – hatvan megapixeles nagyágyú

By  | 

A Phase One nevével a 39 megapixeles P45 bejelentése kapcsán találkoztunk először. Most 3 évvel később itt a legújabb modell, a világ első full frames középformátumú kamera rendszere. A P65+ 60,5 megapixel felbontású digitális hátfala az új Sensor+ technológiát használja, érzékelőjének mérete 53,9*40,4 milliméter. Az elképesztő felbontás mellett a képrögzítés sebessége 1 másodperc képkockánként.

A Sensor+ a Dalsával közösen fejlesztette ki a Phase One, mely érzékelhető fejlődést jelent a képrögzítésében. A chip platform a legelvadultabb fotográfusok számára a CCD funkciók upgrade lehetőségét kínálja. A hatalmas hátlapnak köszönhetően azt kapod, amit látsz. A P65+ 20%kal nagyobb szenzor mérettel rendelkezik, mint az eddig piacon lévő chipek. A sensor felbontása 60.5 megapixel, ami 8984 x 6732 aktív pixellel, 180MB képeket eredményez.
Amellett, hogy az iparág legnagyobb szenzorával van ellátva, a P65+ 1 másodperc alatt képes a kép rögzítésére, lecsökkenti a Moirét az új generációs Lens+ és Focus+ fejlesztésekkel, és egy páratlan 12,5 blendényi dinamikus tartománnyal rendelkezik.
A nagyágyú karácsonyra érkezik! A P65+ digitális hátfal nettó 7.2 m Ft-ért míg a P65+ kamera rendszer 7,7 m Ft-ért. Előrendelés már most leadható.

További rekorderek, extrém paraméterekkel rendelkező digitális fényképezőgépek: