Tegra-chip a szuperintelligens Lamborghini Aventador-ban

By  | 

A Lamborghini elérkezettnek látta az időt, hogy lecserélje a kifutóban lévő Murcielago modelljét, az új csúcsmodell neve: Aventador LP700-4. Az új üdvöskét múlt héten mutatták be a genfi autókiállításon, és olyan nagy sikere volt, hogy az erre az évre tervezett legyártandó tesztpéldányok mindegyikét már jó előre elkapkodták, így aki most lecsúszott róla, legalább egy évet még várnia kell.

Az új sportkocsi legfőképp technikailag lesz sokkal fejlettebb elődjénél, fedélzeti rendszerébe ugyanis egy NDIVIA Tegra chip-et használó MMI rendszert építettek, ami azért érdekes, mert a Tegrát eddig jobbára csak okostelefonokban láthattuk. A műszerfalat többfunkciós és variálható LCD-kijelzők tarkítják, amik viszont valószínűleg nem érintőképernyősök lesznek, hanem megmaradnak a gomboknál és tekerőknél. Rossz is belegondolni, mi történne, ha véletlenül elnyomnánk valamit a képernyőn egy rázósabb útszakaszon: Angry Birds helyett Angry Cars lesz a végeredmény.

3D-s  navigációs rendszer és hangvezérlés jellemzi majd az Aventadort, és a kialakítása is egészen gyönyörűre sikeredett, 700 lóerős 6,5 literes V12-es motorral felvértezve nem lesz gond a teljesítményével sem. Érdekesség, hogy az Aventador motorháztetője, ajtói és sárvédői a győri Audi-gyárban készülnek, így elmondhatjuk, hogy mi is hozzájárulunk egy kevéssel a modell sikeréhez. Az ára nem kevés, 350.000 dollárba kerül (~70 millió Ft), tényleges megjelenése a piacon pedig 2012-re tehető.

A tovább mögött megcsodálható az Aventador szuperintelligens belsőtere.

1 hozzászólás