Instant papírképek: a Polaroid visszatérése

By  | 

A Polaroid márka mindenkinek ismerősen cseng, az instant fényképkészítés királya volt a 80-as évektől kezdődően, egészen addig, amíg meg nem jelentek a digitális fényképezők, azóta a márka fénye kicsit megkopott, de most igyekeznek behozni a technológiai lemaradást, és előrukkoltak új fényképezőjükkel, a Polaroid Z340-val.
3 évvel ezelőtt volt már egy próbálkozás a visszatérésre, akkor egy digitális fényképezőgépekhez csatlakoztatható mini nyomtatóval jöttek elő (Zink), ami életképesebb ötletnek is tűnt, mint a mostani fényképezőgépbe integrált Zink-nyomtató, viszont kétségtelenül így lesz csak igazi a digicamből instant papírkép retró feeling.

Mondanunk sem kell, természetesen ez is azonnal kiadja az elkészített felvételt a régen megszokott 3×4 inch-es méretben, sőt választhatunk, hogy a klasszikus fehér Polaroid-kerettel nyomtassuk a képet, vagy az teljesen kitöltse a fotópapírt. Nem is akármilyen minőségben: 14 megapixelt tud ugyanis a masina, a beépített Zink-nyomtató pedig úgynevezett Zero Ink-es technikát alkalmaz. Az instant nyomtatás rendesen igénybe is veszi a lítium-ionos aksit, egy feltöltéssel mindössze 25 képet tud egyhuzamban kiszórni magából, amúgy pedig 75 darab digitális kép rögzítését garantálja az SD-kártyán, de nem is kell feltétlenül mindent azonnal legyártani, ennek kezelésére tökéletesen alkalmas a tetején lévő 2,7”-es színes LCD-felület, amin kiválaszthatjuk, melyik fotót érdemes ténylegesen előhívni.

Akik szeretnék nélkülözni a képek PC-n történő utólagos rendezgetését és a nyomtatóval való külön szöszmötölést, azoknak csak ajánlani tudjuk, az ára pedig nem is olyan vészes, 300$-ba kerül (~67.000 Ft), a hozzá tartozó Polaroid Zink fotópapírokat lesz egy kicsit költséges dolog folyamatosan pótolni, hiszen 20 dollárért (~4.500 Ft) lesznek kaphatók 30-as csomagolásban.

6 hozzászólás