Szülési fájdalom-szimulátor kezdő apukáknak

By  | 

Érdekes kísérletet folytattak a kínai Jinan egyik kórházában annak kiderítésére, miszerint vajon a férfiak is képesek-e átérezni a szülési fájdalmakat, és amennyiben igen, ők miképpen reagálnának rájuk.

Birth_simulator_02

A tesztalanyok döntő többsége önkéntesen vállalta a megpróbáltatásokat, hiszen örömapaként szerették volna megtudni, hogy várandós feleségeik pontosan miken is mennek keresztül a szülőszobában. A kórház technikusai különböző berendezéseket kötöttek a férfiak hasfalára, amik mind elektromos árammal sokkolták az izmokat, ám az első sokkolásokat látva a jelentkezők egy része érthető módon vonakodva vetette alá magát a kínzásnak.

Birth_simulator_03

Birth_simulator_04

A hatást természetesen meg lehetett jósolni, gyakorlatilag az összes férfi kibírhatatlan fájdalmakat élt át a mesterséges összehúzódások alatt, a többség pedig fájdalomtól eltorzult arccal adta fel a próbát mindössze pár perc után. A hasi stimulálás sokkoló élménye után az eredmény szinte garantáltan az volt az önkénteseknél, hogy elkezdték jobban tisztelni a nőket, és legalább kismértékben megértették, hogy milyen kemény próbát kell kiállniuk a nőknek szülés során.

Birth_simulator_07

Birth_simulator_06

Mindenesetre nem ez volt az első ilyen jellegű teszt Kínában, Nanchang városában ugyanis anyák napja alkalmából egy külön tévéshow-t forgatott le a helyi tévétársaság hasonló témában, ott 20 embert válogattak be a szülős játékra, aminek keretében egy 50-től 500-ig terjedő fájdalomskálát kellett elviselniük a férfi játékosoknak 10 lépcsőben, egyenként 30 másodpercig tartó sokkolások kíséretében.

Birth_simulator_08

Birth_simulator_09

A szereplők körében az agónia azonnal tetten érhető volt, és csak rendkívül kevesen jutottak el a maximális 500-as értékig, ám sok nő azt a következtetést vonja le mindezekből a kísérletekből, hogy ezek meg sem közelítik a való életben nem ritkán órákig vagy napokig tartó vajúdás szenvedéseit, és amennyiben valóban a férfiaknak kéne életet adniuk, szerintük az emberiség már réges régen kihalt volna. Második helyen azért ott a szülési fájdalomhoz hasonlítható vesekő, vesegörcs, a férfiak körében valamivel gyakoribb előfordulással.