VR madárszimulátor menetszéllel, tériszonnyal, szagokkal

By  | 

VR szemüveget felpattintjuk arcra, majd a párnázott hitech szülőszékre felhasalva bebújtatjuk kezeinket a szárnyakba, pár suta szárnycsapást követően az áramlatokat kihasználva pedig már New York valós városmodellje felett suhanhatunk.

birdly-BHP-2985

Az immerzió garantált, a Somniacs Birdly szimulátora minden érzékszervünket betámadja és megpróbálja becsapni. Fejünkön egy Oculus vagy HTC Vive figyel egy minden környezeti zajt kizáró masszív fejhallgatóval párosítva.

birdly-BHP-3070

A menetszelet egy az utazósebesség és környezeti hatások függvényében változó intenzitású ventilátor biztosítja, sőt a nyolc aromapatron segítségével a szagokból is kapunk egy kis ízelítőt. Egy kis szénmonoxid a reggeli csúcsban araszoló dugó felett elhaladva, kajaszag az éttermek felett, gyárkémények füstje, majd a kikötőben a tenger fölé kirepülve végre friss, sós levegő csapja meg az arcunkat és a szelet szimuláló ventilátor is magasabb fordulatszámra kapcsol.

birdly-szag-szimulator

 

A szárnymozgatós kontroller mellett már csak a nagy piros [Shit] gombot hiányoljuk a szimulátorról, amivel bio szőnyegbombázásban részesíthetnénk a járókelőket.

birdly-BHP-3099

Akik a Kötéltánc (The Walk) IMAX-es videója alatt leizzadtak a tériszonytól, azoknak egy kiadós Birdly menet után garantált a hányás.

A Birdly 210 cm hosszú, 140 cm széles, 80-110 cm magas, 132 kg-ot nyom és hamarosan megrendelhető. Árcetli egyelőre nem ismert.