Totoya Creatures exkluzív teszt: A szeretetéhes szőrmók, aki lenyelt egy iPad-et

By  | 

Aki már látott még beszélni sem tudó csöppség kezében iPad-et tudja mire gondolok. Az érintőképernyő olyan, mint a cickók, ösztönösen rámennek, azonnal tudják mit kell vele kezdeni. Az első érintésekből, visszajelzésből azonnal tanulnak és pár perc múlva a teli tenyeres csapkodásból tudatos júzerré transzformálódnak. Persze a legengedékenyebb apuka is a végsőkig ragaszkodik saját kedvenc játékához, a deszkához, és már csak a 200 ezres árcetlije miatt sem biztos, hogy szívesen beteszi a járókába, hogy úgy végezze mint a fejnélküli csillámpóni.

Szóval adott az állítás, hogy a lurkók imádják az iPadet, de az Angry Birdhöz még kicsik, illetve szívesebben alszanak egy szeretnivaló szőrős figurához bújva, mintsem egy tablet érintőképernyőjére csorgatva a nyálat, illetve jogosan, de apuka is félti a cuccot. A megoldás, a digitális, érintőképernyős,  hibrid  szőrmókok, a Totoya Creatures képében érkezik.

Olyan különböző méretű és dizájnú figurákról van szó, melyek felül kicipzározhatóak és egy iPad vagy egy iPhone csúsztatható be, a lények arckivágásánál pedig (csakúgy mint a szívüknél) kikandikál az érintőképernyő egy része. A készülékeken egy ingyenesen letölthető alkalmazás fut, mely életet lehel a „szörnyekbe”.  A külső puha burok pedig megfelelő védelmet nyújt ahhoz, hogy egy iPad-et kb. 1 méter magasról a padlóra ejtsünk sérülés nélkül, így várhatóan egy 10-es skálán 9-es rosszaságú csínytevő kiképzésének is ellenáll.

Az app-nak köszönhetően az interaktív játékfigurák minden érintésre reagálnak, pislognak, kacsintanak, hangot adnak, zenélnek sőt ha kell visszabeszélnek, rajzfilm hangot elismétlik, amit hallanak. A figurák testreszabhatóak, átszínezhetőek, dallamokat játszanak, ha megpörgetjük beszédülnek és annak megfelelő hangot adnak. A fejlesztők elárulták, hogy az elmúlt hónapok alatt súlyos ötletlista halmozódott fel, így az iPad-hez való YetYet és Robotto vagy az iPhone-hoz passzoló kisebb YetX és RobX megvásárlása után az alkalmazás a jövőben updatelhető és folyamatosan további új funkciókra, a Totoya Creates személyiségfejlődésére, evolúciójára számíthatunk. Például már csőben van egy bébicsősz funkció, melynek segítségével a szülők monitorozhatják majd a konyhából a szobában az YetYet-tel játszó gyereket.

Mi egy iPadhez való YetYet-tet (a fehér szőrös verzió) kaptunk hétvégi tesztelésre, előtelepítve a free appal. Az alkalmazást elindítva a deszka simán csúszott a helyére. Cipzár ráhúz, hogy ott is maradjon. Az arcot birizgálva a YetYet gyanakvóan követi ujjmozgásunkat a szemével, ha begyorsítunk kicsit begolyózik. Pincheléssel, két ujjunkkal a szemeket közelebb húzhatjuk egymáshoz. Ha túl közel húzzuk őket, összecuppanak és szegény YetYet küklopsszá változik, így oviban görög mitológia tanítására is alkalmas. Unikornis viszont csak akkor lesz belőle, ha egyik szarvát lerágja a gyerkőc. A kizoomoló mozdulattal persze default állapotba  visszapattinthatóak a szemgolyók. Az arcot még átszínezhetjük, illetve a virtuálisan belógó haj, illetve szőrtincseket is belőhetjük emósra vagy virtuálisan oldalrazselézhetjük, ha úgy  jobban tetszik.

A „főmenü” a központi vezérlőpanel a szív helyén kialakított felületen található, a legtöbb funkció innét érhető el. A szíven tartva az ujjunkat az ütemesen elkezd dobogni, illetve lapozó mozdulatokkal ezen az interfészen érhetjük a további lehetőségeket. Különböző hangokat, dallamokat csalhatunk elő a szőrmókból, illetve papagáj módba kapcsolva felveszi, amit mondunk, majd héliumszívott rajzfilmhőshangon megismétli azt.

A Totoya Creatures alapvetően az 1-5 éves gyerekeket és szüleiket célozza meg, de mi is jól elvoltunk a YetYet-tel, miközben újabb és újabb rejtett funkciókat sikerült felfedeznünk, előcsalnunk. Az ötlet egyszerű, de zseniális és szerencsére a megvalósítás során is figyeltek a részletekre. Hála isten nem egy újabb egyendokkoló került  piacra, hanem egy olyan hibrid játék, amely a kicsiknek is elérhetővé teszi az iPadet mégsem lövöldözős játékok, hanem egy odabújós, saját személyiséggel rendelkező szőrmók vagy robot formájában, akit kedvükre formálhatnak. A folyamatosan frissülő, letölthető app pedig még több lehetőséget rejt a jövőre nézve a Totoya Creatures mindig fog tudni újat mutatni.

És végül a jó hír: a Totoya Creatures már előrendelhető nálunk a PazarSHOP-ban, az első szállítmány pedig előreláthatólag a hónap végi szökőnapon érkezik!

1 hozzászólás