Steve Ballmer nyitóbeszéde képekben – CES2009 keynote

By  | 

Alig 45 perce értünk vissza a hotelbe Steve Ballmer nyitóelőadását követően, hogy az éhségünket egy pizzával lefojtva még melegében tálaljuk a Microsoft vezetőjének bejelentéseit. A sok szöveg helyett csak tények, beszéljenek a képek.
Ami lesz: Windows 7 beta, Xbox Live, Halo, Netflix, Ford sync, Windows Mobile, Kodu, epaper, Surface


Fotó (c) pazar cuccok – meg a többi is

A sokarcú Steve remek előadó, érces hangjától csak úgy harsogott a Palazzio Ballroom több ezres terme, de kezdjük az elején… folytatás, izzadt hónalj, sok fotó a tovább után….

A sajtót, a bloggereket, köztük minket is különböző nem várt előnyök illetek meg. 90 perccel az előadás előtt már elfoglalhattuk helyünket a hatalmas terem egyik jó rálátást biztosító szegletében. Ez a kiváltság az előadás előtt felszippantot 8 deci icetea miatt később feszült hátránnyá vált.

A projektorokat nem aprózták el. A ma elérhető legdurvább Sony SRX110-es fényágyúk lőtték a megapixeleket a vászonra.

Foglalja el mindenki a helyét. Csend, rend, fegyelem. Pssszt! Hamarosan kezdődik.

Beatbox párbaj felvezetésnek.

Gary Shapiro a CES elnökének rövid bevezetője és Steve Ballmer felkonfja.

És berobban Steve. Tele energiával mint mind mindig. Nem volt developers ordibálás és a derékig leizzad hónalj is elmaradt, de így is remek előadás vette kezdetét, rögtön egy poénnel indítva mely Bill Gatestől érkezett. Az értelmezésben segít ha tudjuk, hogy most fut Vegasban az AVN (Adult entertainment Expo) is…

Ballmer a PC, a mobil és a TV konvergenciájában látja a jövőt, erre legalább 20x visszautalt az előadás alatt.

Na ki gondolta volna, hogy a Windows 7-ről is szó esik ma este?

Előadás az előadásban. 20 percere Charlotte Jones-é a színpad, hogy bemutassa a Windows 7 új fícsörjeit. Csak címszavakban: websiteüok, doksik összehasonlítása, ügyesebb váltogatás a megnyitott ablakok között, jumplist, minden legfeljebb 2 kattintásra, egyszerűbb otthoni hálózatkezelés. Aztán előkap egy Samsung Omnia-t és Windows Mobile trükköket mutogat.
Aztán bemutatja, hogy a Windows 7 szereti és fel van készítve az érintőképernyőkkel történő interakcióra is. Ujjával beforgat egy földgömböt a képernyőre. Két ujjas technikával rázoomol New Yorkra, majd bedönti, hogy a 3d épületek is látszódjanak. Taps. Utána következik a context accelerator widget, ami egy fordító alkalmazás és egy orosz baráttól érkezett képzeletbeli üzenetet dob át angolra. Utána HotMailben a levelező rész mellett beüzemelt keresőt mutatja be, melynek segítségével a találatokat behuzogathatjuk az éppen szerkesztés alatt álló emailbe. PÉldának egy esti vacsi szervezést mutat be étteremkereséssel.

Könnyed átvezetés. A Tripod (?) tolmácsolásában megtudjuk, hogy miért jobb az Xbox, mint a házasélet. Ha felkerül a produkció YouTube-ra majd jól belinkelem.

Aztán következett Robbie Bach egy 20 perces beugróval. Tőle az alábbiakat tudtuk meg: mi az a Netflix, mi az a Kodu, mi az a Ford sync. Az Xbox Live-nak világszerte 17 millió (masszív!) felhasználója van már és jelenleg havi 1 millióval növekszik ez a szám. Aztán idén érkezik a HALO Wars és a HALO3 ODST és az Xbos Live Primetime játéka az 1 a 100-ból. Érdekes módon a Zune valahogy kimaradt….

Tavaly Guitar Hero-ban kapott ki, most egy 12 éves kislány büntette le Kodu-ban.

Ismét Ballmer a színpadon, hogy egy senior fejlesztő hölgy kommentálásával bemutassák merre tart a Microsoft, mi a jövőkép, pár érdekes koncepció, mint az epaper, hajlítható kijelző vagy a Surface.

Öt perces levezető beszéd, majd elköszönés. Pár percre még a CES elnöke kap szót, aki hivatalosan is megnyitja a holnap kezdődő CES-t. Majd a Tripod csap ismét a húrok közé. Megindul a tömeg kifelé. Látványos, érdekes 90 perc volt.

A Palazzio Ballroomból kifelé áradó tömeg.

Mindenki igyekszik vissza a hotelbe vagy indulnak a vegasi éjszakába.

Leggyorsabb közlekedés a Monorail. Mi is ezt választjuk visszafelé.

Hazafelé elhúzunk a 350 méter magas Sztratoszféra torony mellett, amire majd egy post erejéig még visszatérünk, mert érdemes.