4,5 méter magas bringa: tériszony a nyeregből

By  | 

Amerikából indult, de pár éve nálunk is megjelentek a magasbringák, amelyeket több váz összehegesztésével alakítanak ki, használatuk pedig igazán veszélyes üzem. A szakág legismertebb haza képviselője Nyehi, aki rendre feltűnik a bringás felvonulásokon, de hétköznapi forgalomban is simám bevállalja, a nem éppen legál bringát, amivel aztán nem lehet kitámasztani a pirosnál. A remek egyensúly érzék mellett azért némi kattantásra is szükség van a használatához.

magas-bringa-v2

Múlt héten a los angelesi alternatív közlekedési eszközöket felvonultató CicLAvia meneten feltűnt a magasbringák legelvetemültebb példánya. A StoopidTall Tall Bike 435 cm magas, közel tíz méter, 975 cm lánc feszül a fogaskerekek között. Felszállni, leszállni pedig csak falhoz vagy villanypóznához támasztva lehet. Igazi bevállalós hipster járgány. Viszont a bukó hiánya túlmutat a hipsterségen, az már felelőtlenség kategória.
Így néz ki first person nézetből. 3:10 körül egy sárkány damilja majdnem megvicceli, bár az a móló sem egy életbiztosítás. Videó:

magas-bringa-v4

magas-bringa-v1

2 hozzászólás