RGBY TV a Sharptól – AQUOS Quattron

By  | 

A hatvanas években a fekete-fehér televíziós piacot a színes televízió megjelenése forradalmasította. Manapság pedig a felbontásháború mellett a színek tökéletes megjelenítése az elsődleges vásárlói igény.

A Sharp az idei CES-en, az új RGBY technológia bemutatásával felfedte a jövő tévéjét, ami a színmegjelenítést illeti. A Sharp az eddigi hagyományos három színkomponensű (RGB — vörös, zöld, kék) paneleket kiegészíti a negyedik, sárga színkomponenssel (Y), ami így sokkal jobb képminőséget képes produkálni. Az új szín előnyei leginkább a bőrszín tónusainál, a gazdag sárga és arany színtónusok, narancssárga fluoreszkáló kukásmellények és aranyhalak megjelenítésénél válnak különösen érezhetővé, továbbá az új szín hozzáadása még hatékonyabb háttérvilágítást tesz lehetővé.

A CES-en bemutatott prototípus hamarosan kereskedelmi forgalomban is kapható. A TV szpotban nem más mint a Star Trekből Hikaru Suluként ismert George Takei mutatja be, majd lepődik meg látványosan a 4 cm vékony TV-ről szembenéző aranyhal tökéletes színreprodukcióján. A tízedik generációs quad-pixel technológiát használó X-Gen tévék áprilistól lesznek elérhetőek az Európai piacokon, így a nyúltól már be lehet rendelni Húsvétra, igaz az árcetli egyelőre ismeretlen. Videó a tovább után!