Akaszd ki DNS-edet a falra!

By  | 

Megszállott ottawai művészetrajongók DNS-en alapuló egyedi alkotásokat kezdtek el előállítani. Emberi és nem emberi DNS mintákat fényképeznek speciális eszközzel, majd az így kapott képre rágyúrnak különböző filterekkel, aminek az eredménye egy valóban egyedi, vászonra nyomott művészi alkotás. 

400 dollárnál kezdődik a legkisebb legakciósabb darab az első 1000 megrendelőnek. Az sajnos a FAQ-ból sem derül ki egyértelműen, hogy mit kell küldeni az online megrendelés mellé, de annyit azért megtudunk, hogy nyálat pl. lehet. Szóval ha jó sok anyaggal lenyalt bélyeget nyomunk a megrendelő levélre, akkor abból lehet, hogy ki is tudják szedni a mintát. Más testrészt vagy testnedvet nem említenek pl., hogy lehet-e bőrkeményedést vagy hónaljszőrt is küldeni.

Szóval kicsit hiteltelen a site. Lehet, hogy csak írtak egy egyedi kulcsot előállító algoritmust, ami pár mp alatt legenerálja a 400-800 dollár áron kínált képeket és köze sincs a DNS-edhez, viszont egyedi és még jól is nézhet ki. Azért csekdizáut: www.dna11.com és lehet hozzászólni, hogy elhisszük-e vagy vatta az egész.