Samsung Galaxy S4: szemmel scrollozás és kacsintós klikk?

By  | 

A következő generációs iPhone riválist nem véletlenül nem mutatták meg az MWC-n, ahogy azt sokan várták. A Samsung külön show-t és kiemelt figyelmet szeretne a bő egy héten belül, márc.14-én érkező csúcsmobilnak. Már a helyszínválasztáson is érezhető a bejelentés komolysága. Konkrétan kibérelték New Yorkban a Time Square-t. Erőből beveszik a teret a nagy alma közepén, nem messze a Apple Store átlátszó üvegkockájától. Nyilván nem véletlen.

Az előzetes iPhone5 pletykák is elég jól bejöttek, nézzük mit szivárgott ki eddig a Galaxy S IV-ről. A csúcsmobilban mutatkozhat be a világ első 8 magos mobilprocija, a saját fejlesztésű Exynos 5 Octa vagy más hírek szerint egy Snapdragon 600-as kerül bele. Nagyméretű 5”-os fullHD 1920*1080p felbontású super AMOLED kijelzőt várnak a szakértők, amit majd Gorilla Glass 3 véd a behatások ellen. Ehhez 13 megapixeles kamera és 2GB RAM társulhat és a legújabb 4.2 Android Jelly Bean –t futtatja majd. Méretek: 140*71.8*7.7 mm, 138 gramm. A Samsung Galaxy S4 ára egyelőre nem ismert.

Persze nem árt, ha a masszív hardveres paraméterek, legújabb oprendszer, igényes design mellett valami meglepő újdonsággal is előrukkolnak. Ez az újdonság a szem-vezérelt scrollozás lehet. Egy neve elhallgatását kérő Samsung alkalmazott nyilatkozott a New York Times-nak, miszerint az általa tesztelt készülék képernyője érintés nélkül automatikusan scrollozódik, lapozható, amikor a telefont azt érzékeli, hogy az oldal aljára vagy a bekezdés végére értünk tekintetünkkel. Ha azt nézzük, hogy a Samsung nemrég levédette az Eye-scroll és Eye Pause technológiákat, akkor a híresztelések akár igaznak is bizonyulhatnak. Az anonim forrás nem tudta megmondani, hogy pontosan milyen szemmozgás-követő technológiát használ a Galaxy S4, de nagy valószínűséggel a korábban bemutatott Tobii lesz az.

Vezetéknélküli töltés szevasz.

10 hozzászólás