Panasonic Lumix CM1: kamera-mobil hibrid

By  | 

A telefon-fényképező hibridek nem voltak valami sikeresek eddig, elég csak a Samsung Galaxy Zoom-ot megemlíteni, viszont a Panasonic ennek ellenére látott még fantáziát ebben a szegmensben, és a PhotoKina 2014-en mutatták be saját verziójukat, a Lumix Smart Camera DMC-CM1-et, egyben 175 éves évfordulójukat is megünnepelve.

panasonic_lumix_dmc_cm1_4

Tulajdonképpen egy Android-alapú fényképezőről van szó, ami nem mellesleg teljesértékű telefonnak is számít, mindenesetre a beépített Leica-lencse és a a szenzor veri mindegyik jelenleg forgalomban lévő Android-okostelefonét.

panasonic_lumix-cm1_top_front

 

Egészen pontosan egy 1 inch-es és 20,1 megapixeles CMOS szenzorról és F/2.8 28mm-es Leica DC Elmarit objektívről beszélünk, ami manuális fókuszgyűrűvel is rendelkezik, a fényképező oldalán egy fizikai Ready to Shoot gomb is helyet kapott, a masina pedig 4K-minőségű videók felvételére is képes, igaz csak 15fps sebességgel.

panasonic_lumix_dmc_cm1_6

Ha okostelefonok felől közelítjük meg a CM1-et, nincs semmi szégyenkeznivalója a felsőkategóriás modellek mellett, a 21,1 mm vékony kaszniba egy négymagos 2,3 GHz-es Snapdragon 801-es processzort, 2 GB RAM-ot, 16 GB-os háttértárat és microSD slotot (128 GB-ig bővíthető kapacitással) sikerült bezsúfolni, 4,7 inch-es 1080p felbontású képernyőjére szintén nem lehet különösebb panasz, konnektivitásban pedig támogatja az LTE-t, WCDMA-t, GSM-et, wifit és NFC-t is.

panasonic_lumix_dmc_cm1_2

Az Android 4.4 KitKat-et futtató és 2.600 mAh-os kapacitású akkumulátorral üzemelő Panasonic Lumix CM1 megjelenése valamikor novemberben várható először Németországban és Franciaországban, az ára pedig 900 euró körül alakul (~280.000 Ft).

1 hozzászólás