Multifunkciós retro státuszjelző

By  | 

Első ránézésre nem is gondolnánk, hogy a század eleji kinézetű, rézberakással megbolondított cseresznyefa alapanyagú, analóg kijelzőkkel felszerelt eszköznek bármi köze lenne korunk PC-jéhez. Pedig de. Sőt, az eszköz mi máson keresztül, mint USB-n csatlakozik.

A multifunkciós kijelző két analóg számlappal, egy agar zselével (élelmiszer adalékként E406 kóddal jelölik) töltött kémcsővel és egy piros vészvillogóval van szerelve és bármilyen digitális adat megjelenítésére alkamas. És a bármilyen státuszt vagy adatot vegyük is komolyan, mert a számlap jelezheti a lomtár telítettségét, egy torrent állapotát, a töredezettségmentesítés befejezéséig hátralévő időt, processzor terheltséget, memória foglaltságot, percenkénti karakterletütés számot, szerver uptime időt, olvasatlan emailek számát, hálózati terheltséget, online szolgáltatásokra kötve: részvényárfolyamot, légnyomást, időjárást, bármit.

A rádióaktív kinézetű, egyébként teljesen ártalmatlan, kémcsőbe töltött agar kocsonya a mért adat függvényében egyre intenzívebben sugárzik. Remek eszköz lehet vírusveszély, spam vagy terrorfenyegetettség kijelzésére, CS-ben fragek számolására.

A piros sziréna pedig igazi veszély esetén, egy mért folyamat befejeztével, vagy előre beállított célérték elérésével aktiválódik (pl. 15 000 alá esik a BUX vagy nem elérhető a céges website). További infó: Process Indicator