Facade Printer – Paintball-ágyús faldekorálás

By  | 

A nyomtatók esetében ritkán jelenik meg olyan modell, amelyet nem elsősorban papír alapú nyomtatásra fejlesztenek ki. A német designer-ek által megalkotott Facade Printer külső helyszínek, jellemzően ronda épület-homlokzatok dekorálásához nyújt segítséget, nem is akárhogyan: festéklövő szerkezete leginkább egy II. világháborús Panzer-tank és egy Paintball-puska ötvözetéhez hasonlítható.

A nyomást egy hozzákapcsolható gázpalack biztosítja, a festékgolyókat pedig mi magunk egyszerűen adagolhatjuk a puska mellett állva. Az érintőképernyős kezelőfelülettel szabályozható a puska lövési iránya, szöge és sebessége, valamint az is, hogy véletlenül se forduljon a szerkezet a gazdája ellen. USB-s kimenete is van, szóval csak feltöltjük a képet a Facade Printer-be, és 6 méteres távolságból már egész pontosan sorozza a „pixeleket”, átlagosan 160 km/órás sebességgel.

Egyelőre tesztelési szakaszban van a termék, a kereskedelmi forgalomba hozatal egyelőre kérdéses, annál is inkább, mert a végén még a graffittisek is ezzel fogják színesíteni az utcákat a kézi dekorálás helyett.

Kapcsolódó cuccok: