LomoKino Super35 – Chaplin is megirigyelné

By  | 

Akinek elege van abból a 3D-s őrületből, ami a mozikban és a nappalikban tombol, annak csak ajánlani tudjuk a Lomography új kameráját, ami kicsit elszakít a Spielbergi filmkészítéstől és visszarepít Charlie Chaplin világába. A LomoKino Super 35 Movie Maker kamera különlegessége, hogy az általa felvett anyagot a régi 35 mm-es filmre viszi fel, vagyis visszatér jó öreg némafilmek hangulata.

Egy normál tekercsen 36 diakép számára van hely, de a LomoKino képes 144 képet bepréselni ennyi helyre, és így hozzávetőleg egy 50 másodperces videóanyag nyerhető, nem valami sok, de hát nem is többgigányi akciófilmet forgatunk vele, ráadásul még hangot se rögzít.

Effektekben nincs hiány, beállíthatjuk, hogy a kamera fekete-fehérben, negatívban, esetleg vörös színtartományban vegye fel a lefilmezendő jeleneteket. Természetesen tekerni kell felvétel közben, és szükség esetén manuálisan állítgatni a 25 mm-es lencse amúgy standard beállításban 1 méteres távolságra beállított fókuszát, pont mint a régi szép időkben. Egy külön kapható megjelenítő egységgel, a LomoKinoScope-al lehet a kész filmet levetíteni mondjuk a falra, ehhez elég neki egy normál asztali lámpa fénye, valamint persze egy kis tekerés.

Ha a gépen is szeretnénk összerakni és kiposztolni Oscar-esélyes rövidfilmünket, a LomoLabs-szoftverrel, vagy bármilyen egyéb videószerkesztő programmal megtehetjük ezt, na nem úgy, hogy belegyömöszöljük az USB-portba a filmtekercset, hanem úgy, hogy pendrive-ra mentjük a képeket egy speciális adapter segítségével.

A LomoKino kamera önmagában 80 dollárba kerül (~18.000 Ft), a LomoKinoScope vetítővel együtt pedig csupán 100 dollárt (~22.000 Ft) kell kipengetni a retro-élményért. Egy Lomoniko-val forgatott videó a tovább után!