Profi fotónyomtatás A3+ méretben a Canon-tól

By  | 

Fotónyomtatóból eddig nem igazán láttunk A3-as nagyságúnál nagyobb formátumút (persze vannak poszter nyomtatók, illetve az óriás plakátokat is csíkokból illesztik össze, de azpk azért nem a fotónyomtató kategóriába tartoznak), de a Canon szerint itt az ideje, hogy ezt az igényt is kielégítsék. Az új Canon Pixma Pro-1 nyomtatóval akár A3+ méretben is képesek leszünk kinyomtatni a fotóminőségű képeket, mindössze 3 perc alatt, ez a korábbi Pixma típusnál még közel 8 perces művelet volt.

A másik újdonsága a masinának az, hogy nem elégedtek meg a 4 darabos CMYK-val, hanem összesen 12 darab tintapatronnal üzemel, amiből 5 monokróm tintás, tehát a fekete és szürke színek kombinációját majdhogynem teljesen lefedi. A maradék színes tintapatronok között találunk ciánkéket, magentát, sárgát és pirosat, valamint még külön mindezek fotós minőségű változatát is. A tintatartályok kellően nagyok ahhoz, hogy viszonylag hosszú időközönként kelljen csak cserélni őket, sőt újfajta LUCIA pigmentalapú tintákkal vannak feltöltve, szóval a képek eléggé tartósak lesznek, így például kiállításokra is alkalmasak.

A Canon nem spórolt az extra szolgáltatásokkal, az Optimum Image Generating (OIG) beépített funkció ugyanis először kielemzi a nyomtatandó kép minden tulajdonságát, és aztán végrehajtja a színkeverést és még a tintacseppek méretét is meghatározza, a Chroma Optimizer pedig a fényerősséget, és a fekete-szürke árnyalatokat simítja tovább, hogy azok tökéletesen hassanak a nyomtatott fotókon.

A bemeneti felbontás 1200 ppi-s, ez kétszeres javulás az előző modellhez képest. Papírtípusokból sokfélét támogat, a 14”-es (356 mm-es) fotópapírokat és más vastagabb formátumú lapokat a kézi adagoló remekül kezeli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Pixma Pro-1 novembertől lesz kapható Európában, 900 eurós áron (~265.000 Ft), ami egyáltalán nem elérhetetlen kategória, a leendő tulajdonos csak győzze pótolni a várhatóan hasonló árszabású tintapatronokat.

3 hozzászólás