QooQ – digitális szakácskönyv

By  | 

Ha főzőshow-kon felbuzdulva szeretnénk kihozni a magunkból a mélyen szunnyadó Horváth Rozit, Kaszás Gézát, Kovács Lázárt vagy Stahl Juditot, akkor jó kezdőlökést adhat a Qooq (cook) névre hallgató konyhai tablet PC.

A Qooq alapból 500 recepttel érkezik, melyek legtöbbjéhez videótutorial is jár, amit természetesen megállíthatunk, újraindíthatunk, így a legyúrt pogácsát nem kell időkapuba tenni, ahhoz, hogy a 20 perces élőnek mondott, de felvételről összevágott főzőműsor végére túl legyünk a 2-3 órás kelesztési műveleten, sütésen és mosogatáson is.

A Qooq azonban jóval több egy szakácskönyvnél. A 10,2"-os képernyővel rendelkező tablet PC-re, havi előfizetési díj fejében (€12.95/hó) újabb recepteket és videókat szippanthatunkle Wi-Fi-n vagy Etherneten keresztül. Emellett ellát étkezési tanácsokkal, segít összeállítani a heti menüt és ahhoz automatikus bevásárlólistát is generál. 

A főzőcskén és recepteken felül digitális képkeretként és internetrádióként is funkcionál, mutatja milyen idő lesz, legnagyobb hiányossága viszont (amihez hardveresen minden adott) hogy lefelejtették róla a böngészőt, pedig remek érintőképernyős fotelből szörfölés kütyü lehetne belőle a konyhai akciók közötti holtidőben.

Első körben csak franciaországban, franciául. Árcetli: €349 (95 990,- Ft) opcionális havi előfizetési díj: €12,95 (3490,- Ft). Videók a tovább után!