Asus Eee Tablet – Digitális jegyzetelés mesterfokon

By  | 

A tablet-mánia elérte az Asust is, a legújabb Eee-széria ráadásul kétféle termékkel jelentkezik. Az Apple iPad konkurenseként jön az Eee Pad, míg az Eee Tablet szinte kizárólag jegyzeteléshez és e-könyvek olvasásához lesz ideális.

Az Asus e-könyvolvasója kiemelkedően magas 2450 dpi felbontású, 1024×768 pixeles érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, ami rendkívül éles és precíz képmegjelenítést tesz lehetővé, a képfrissítési ideje is kevesebb mint egytized másodperces. Az Asus saját bevallása szerint az Eee Tablet lesz az eddigi legpontosabb jegyzetelő eszköz, vagyis a hozzá kapható stylus segítségével már nem csak ujjvonások fogják szépíteni (vagy elcsúfítani) a munkánkat. A 8 inch-es képátmérő (~20,3 cm) megfelel egy átlagos könyv méretének, és a TFT-LCD képernyő háttérvilágítás nélkül képes valósághűen imitálni a nyomtatott tartalmakat, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 64 különböző szürkeárnyalatot tud a képernyőn megjeleníteni.

A hagyományos könyvolvasókkal ellentétben nem E-Ink technológiát használ a tablet, mert lényegesen lassabb lenne a képmegjelenítése, viszont ezzel feláldozták az energiatakarékosságot, abban egyelőre jobbak az E-Ink alapú e-readerek. Viszont a 10 órányi üzemidő sem számít rossz teljesítménynek, és cserébe elég sok extrával kárpótolják a felhasználókat. Egy 2 megapixeles kamerát is beleépítettek, így elég csak lekapni a nyomtatott oldalakat, és később könnyen beszúrhatók a saját jegyzetek. A memória microSD kártyával bővíthető lesz, az USB-csatlakozóval pedig PC-re szinkronizálható minden tartalom. Az Asus Eee Tablet leginkább tehát az Amazon Kindle konkurens könyvolvasóval versenyez, és azt mondhatjuk, hogy specifikáció tekintetében le is nyomja. Idén szeptemberben várható a megjelenése, hozzávetőleg 200$ és 300$ közötti árcímkével (~45.000 — 68.000 Ft). Demo videó a tovább után!