Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke

By  | 

Borat éveken át tartó AliG epizódok-beli tündöklése után – a Jackass recepthez hasonlóan – itt az egész estés mozifilmje, melynek teljes címe: "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan". A filmet a megszokott gyakorlattól eltérően 1-2nap eltéréssel mutatják be az egész világon. Sőt a Mo-i premier (november 2.) egy nappal megelőző a tengerentúli bemutatót.


Az idei cannes-i filmfesztiválon Borat fürdőruhában büntetett

Borat ha lehet még tapintatlanabb, tolakodóbb és gátlástalanabb, mint valaha. Antiszemita, rasszista, szexista, szociálisan és kulturálisan teljesen érzéketlen, az emberi normákat semmibe vevő, vicces akcentussal tetézett beszólásaival és cselekedeteivel sokkolja a nézőket, miközben saját megjátszott butaságán keresztül állít görbetükröt Amerika elé.

A Boratot (és egyben AliG-t és Brüno-t is) alakító Sacha Baron Cohen-nek a film erejéig sikerült befűznie a Baywatchos kebelcsoda Pamela Andersont is.

Borat, az álkazah újságíró figurája egyébként zseniálisan hitelesen lett felépítve. Olyannyira, hogy neves külföldi lapok és az MTI is megették a sztorit. Tökéletes médiahack. A tavalyi MTV díjátadót követően pedig a Kazah kormány betiltatta az országát lejárató Borat honlapját és pert fontolgatott a színész ellen. Lehet, hogy Magyarországnak is szüksége lenne egy hasonló, az országimázsra rásegítő karakterre?


A trailerből megtudhatjuk, hogy Borat húga Natalie a másodikról a negyedik helyre csúszott vissza a legjobb Kazahsztáni prostituáltak ranglistáján