Androidos képkeret havidíjas 3D-vel a Nikon-tól

By  | 

A Nikon legújabb Androidos digitális képkerete valószínűleg nem fog szülőhazájánál, Japánnál messzebbre jutni, de mindenestre érdekes próbálkozásnak tűnik. A Nikon NF-300i 2D képeket konvertál, szemüveg nélkül is élvezhető 3D formátumba.
A konverziós folyamat része a megújult "my Picturetown" online szolgáltatásuknak, mely decemberben megy majd élesbe Japánban. A 7,2”-os felbontású,  speckó szemüveg nélkül is térhatású képet produkáló 3D kijelző ugyanazon elven működik, mint a Fujifilm 3D digicamje. Érdekes, hogy a 800×600-as képkeret konkurens gépekkel készített 3D fotók megjelenítésére alkalmas, miközben a Nikon még nem dobta piacra saját 3D digicam megoldását. Bár ez a bejelentés lehet, hogy épp ennek az előjele.

Az Android 2.1-et futtató képkeret 3D fotók és videók megjelenítése, lejátszása mellett normál 2D üzemmódban is használható. Ethernet porton, Wi-Fi-n vagy USB-n keresztül képes a tartalmak fogadására.  
Az árazás, ami felettébb érdekes és piacképessége kérdéses (bár ne feledjük Japánban történik mindez). A Nikon NF-300i-t nem lehet megvásárolni egyelőre, hanem éves szinten 48 000 Ft-nak megfelelő yenért bérelhetjük, ami a havi konverziós szolgáltatás díját is tartalmazza. Ha mégis sikerülne megvenni és csak a 2D-3D konverziós és tárhely havidíjat szeretnénk fizetni, az havi 4900 Ft-nak megfelelő yen, így drágábbra jön ki éves szinten. Érdekes.