OneSense – mindent a fülnek, semmit a szemnek

By  | 

Fejhallgatót általában a jobb hangélmény miatt visel az ember, és hogy pár percre kiiktassa a külvilágot, azonban Joe Doucet designer úgy vélte, hogy az utóbbit még hangsúlyosabban kell jelezni, így született a OneSense koncepciója.

Az extrém fejhallgatót valószínűleg a sci-fi filmek világa, a repülős alvómaszk és talán Lady Gaga ruhatára inspirálta, ugyanis a fülön kívül a szemet is teljesen befedi, így gyakorlatilag teljesen a zenére koncentrálhatunk majd a OneSense-el.

A hatást erősíti az élénkvörös szín, továbbá a sündisznóra emlékeztető tüskés kialakítás, a környezetünknek tehát nem egyszerűen a „ne zavarj” üzenetet küldjük, hanem a természetben is megfigyelhető elrettentés és figyelmeztetés jelzéseit, magyarán „ha jót akarsz magadnak, tágulj a közelemből”. A designer azért is választotta ezt a formát, mert szerinte manapság a tabletek, számítógépek és okostelefonok világában az embert a nap 24 órájában behatások érhetik, épp ezért szükség van néha békés és nyugalmas szakaszokat is beiktatni és a külső ingereket rövid időre teljesen kikapcsolni.

A OneSense várhatóan nem lesz tömegtermék, már csak azért sem, mert a buszon vagy akár otthon is állandó jelleggel megzavarnának, hogy mégis milyen élőlény mászott a fejünkre, mindenesetre a fülest a Meet My Project design show-n Milánóban élőben is ki lehet majd próbálni április végén.

1 hozzászólás