Bowers & Wilkins C5 fülhallgató

By  | 

A brit high-end audio gyártó Bowers & Wilkins leginkább kiváló hangfalairól ismert, illetve a B&W sem tudott ellenállni az iPhone/iPod kiegészítők jövedelmező piacának, így mindenképpen említést érdemel saját dokkolójuk a Zeppelin vagy a desktopokhoz, laptopokhoz való MM-1. Fejhallgató téren, igaz, hogy a maga nemében kiváló, de csak egyetlen modell a remek P5-ös volt egyedül megtalálható kínálatukban. Otthoni zenehallgatásra remek, de futáshoz vagy utazáshoz nem biztos, hogy jó választás. A B&W gondolt egy merészet és betoppant az enyhén szólva is túlzsúfolt fülhallgatók piacára.

A tervezést hosszan kutatómunka előzte meg Morten Warren a cég vezető designere és csapata 35-40 különböző kategóriájú és márkájú fülhallgatót szerzett be és használt hónapokig, hogy összeállítsák a listát, hogy miben is kell jobbnak lenniük versenytársaiknál. Óriás spanyolviaszt nem találtak fel, de sok aprósággal egy igazán jó és szép cuccot sikerült előállítaniuk.

A Bowers & Wilkins C5 fülhallgató rendkívül komfortos, tökéletesen illeszkedik a fülbe és kizárja a külső zajokat anélkül, hogy azt a dobhártyánkig kellene feltolni. Ebben segít többek között a kábelből képezhető és állítható méretű hurok, mely a fül belső peremén végigfutva, kitámasztva mozgás közben is helyén tartja a kütyüt. A füldugók súlypontja is belül található, ezáltal is jobban illeszkedik, mozgás közben nem rázkódik ki.

A külső felén található speciális lyukacsos, porózus filter több száz apró acélgolyóból épül fel és diffúzorként funkcionál, segít a hang szétszórásában, ezáltal gazdagabb hangzást élvezhetünk.

A kábelezésre természetesen külön figyeltek, gyakorlatilag összegabalyíthatatlan (de szép szó) és egy mikrofon és iPhone kompatibilis felvevő gomb is található rajta. Specifikáció: 32 ohms, 10Hz-20kHz, 118dB/V @ 1kHz, súly: 20g. Augusztusban érkezik. Árcetli: $180 (34 900,- Ft)

1 hozzászólás