Omega Speedmaster Moonwatch – Alaska project -148 +260 °C

By  | 

Dennis Tito, Charles Simonyi és a többi kiváltságos milliárdos űrturista (Anettkáról most inkább ne beszéljünk) után idővel talán szélesebb tömegeknek is elérhető lesz a súlytalanság, és a Földön kívüli utazással járó élmények sora. Addig is a limitált széria ellenére valószínűleg elég lesz az az 1970 db Speedmaster Moonwatch “Alaska Project” óra, melyet az Omega mutatott be nemrég. Az Omega Moonwatch története 1957-re nyúlik vissza, amikor a kronográf megjelenését követően a NASA ezt az órát választotta ki az Apollo Programban történő részvételre.  Ezt az órát viselték a Holdralépéskor, 1970-ben pedig az Apollo 13 Földre történő visszaindulása időzítésében játszott szerepet. Az egyetlen óra, melyet a NASA űrutazásra alkalmasnak nyilvánított.

 

A legújabb Moonwatch modell anodizált alumínium háza 400 °C fokos hőmérséklet ingadozást is elvisel és működőképes a -148 és +260 °C közötti tartományban, így nem kell aggódnunk, ha a töltöttcsirkében felejtve ropogósra sütjük.

A piros alu-ház a legendás OMEGA calibre 1861 óraművet rejti magában, mely felhúzást követően 45 órányi tartalékkal rendelkezik. A vastag, piros védőburkot eltávolítva egy bármilyen elegáns alkalommal viselhető órát kapunk. Nem hivatalos információk szerint az óra ára kb. 5000 dollár (850 000,- Ft) és többek között Heathrow egyik üzletében megvásárolható.